ERZURUM'A RUS PİYANGOSU!

Rusya'dan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi için haftada 3 uçuş yapılacak. Alınan karar, ''Erzurum'a Rusya Piyangosu Vurdu'' şeklinde yorumlanıyor. Turizmciler, Rus turistlerin Palandöken tercihinin çok iyi değerlendirlmesi gerek

Tarih: 19.12.2022 12:50
ERZURUM

Sinan AYDIN

Erzurum Palandeken Kayak Merkezi, Rusları ağırlamaya hazırlanıyor. Rus turistler Rusya'dan Erzurum Kayak Merkezi için haftada 3 uçuş yapacak. Ruslar Kış turizmi için Erzurum'a ilgi göstermeye başladı. Palandöken Kayak Merkezi, haftada üç sefer ile gelecek olan Rusları beklemeye hazırlanıyor. 

20 BİN RUS TURİSTİN GELMESİ BEKLENİYOR

Daha çok yaz tatili için Antalya'yı tercih eden Ruslar bu yıl bir ilk gerçekleştirerek haftada üç sefer ile direkt Erzurum'a uçuş yapma kararı aldı. Palandöken Kayak Merkezi 29 Aralık-15 Mart’ta düzenlenecek charter seferlerle sadece Rusya’dan haftada 3 kez yapılması planlanan direkt uçuşla 20 bin turistin gelmesini bekliyor. Eğer iyi değerlendirilirse,  Rusya'nın aldığı haftada üç uçuş kararı ''Erzurum'a Rus Piyangosu Vurdu'' şeklinde yorumlanıyor.

BU FIRSAT ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Bu kış Rus turistlerin ağırlıkta olacağı Palandöken Kayak Merkezindeki otel işletmeleri, karara çok sevindi. Turizmciler, Rus turistlerin Palandöken tercihinin çok iyi değerlendirlmesi gerektiğini, gerekirse il protokolünün turizmcilerle toplantılar yapıp çeşitli farkılı etkinlikler ve organizasyonlar yaparak bundan sonrası için de Erzurum'un Ruslar için vazgeçilmezi bir tatil kenti olmasını sağlamaları gerektiği konuusnda hemfikirler.