Erzurum’a yem fabrikası müjdesi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’nün 13’üncü yem fabrikası Erzurum’da açılacak. Yıllık 160 bin ton kapasiteli olacak fabrika, toplamda 28 bin ton hammadde depolama alanına sahip olacak.

Tarih: 21.09.2022 10:01
Erzurum’a yem fabrikası müjdesi

Sinan AYDIN

Tarım ve Hayvancılığın merkezi konumundaki illerin başında gelen ve Türkiye'nin en çok büyükbaş hayvan sayısına sahip ili olan  Erzurum’a, yem fabrikası kurulacağı müjdesi geldi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’nün 13’üncü yem fabrikası, Erzurum’da açılacak.  Kurulacak fabrika yıllık 160 bin ton kapasiteli olup, toplamda 28 bin ton hammadde depolama alanına sahip olacak.

SÖZLEŞMELİ ÇİFTÇİLİK MODELİ UYGULANACAK

Erzurum’un yanı sıra çevre illerdeki çiftçilere de büyük katkı sunacak fabrikada sözleşmeli çiftçilik modeli uygulanacak. Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Nedim Nar ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Okay Memiş, Erzurum’un ülkenin adeta hayvancılık merkezi olduğunu kaydederek, açılacak fabrikanın çiftçilerin ürünlerinin pazarlanması ve kesif yemde piyasayı regüle etmesi açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi.