Erzurum´da 3 noktada Kurbanlıklar pazara çıkacak

Erzurum´da kurban satış alanları belirlendi. Erzurum´da 3 noktada; Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçesi sınırlarında kurulacak hayvan pazarları, vatandaşın hizmetinde olacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da 3 noktada  Kurbanlıklar pazara çıkacak

 

Nesrin ÇETİNKAYA

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde  kurban satış noktalarını GÜNEBAKIŞ´a açıkladı. Akar, Aziziye´de; Ilıca´da bulunan Ruhsatlı Hayvan Pazarı, Yakutiye´de; Hilalkent´te itfaiye yanında bulunan boş arazi ve Palandöken´de; Yıldızkent TOKİ İlköğretim Okulu´nun arka tarafında bulunan boş arazide hayvan pazarlarının vatandaşın hizmetinde olacağını bildirdi.

BÜYÜKŞEHİR´DEN 9 NOKTAYA KURBAN KESİM MEZBAHANESİ

Büyükşehir Belediyesinin 9 noktada mobil mezbahane kuracağını da dile getiren Akar, belirlenen satış ve kesim noktalarının sürekli yoğun bir denetime tabi tutulacağını aktardı. Akar, ?Erzurum´da oluşturulan kurban komisyonumuz tarafından, kurban satış yerleri belirlendi. Büyükşehir Belediyemiz yaklaşık 9 noktada mobil mezbahane kuracak. Bunların görüşmeleri, değerlendirmeleri yapıldı. Bu kurban satış yerlerimiz bayramdan 6 gün önce ve 4 günde bayram süresi olmak üzere toplamda 10 gün boyunca açık olacak.

HİZMET KALİTESİ ÜST DÜZEYDE OLACAK

Kurban pazarlarında ve mezbahanelerde  veteriner hekimlerin hazır olacağını kayda geçen Akar, ?Veteriner hekimlerimizin kontrolünde hem satışlar, hem de kesimler yapılacak. Aziziye Ruhsatlı Hayvan Pazarı, Hilalkent´te ve Yıldızkent´te hayvan pazarları kurulacak. Buralar satış yerlerimiz olarak belirlendi. Alanlar hem İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimiz, İl Jandarma, Belediye ve emniyet ekiplerince sürekli yoğun bir denetim altında olacak. Kurban satış yerlerinde biz önceden hazırladığımız bilgi broşürleri var, onları da vatandaşı bilgilendirmek adına dağıtacağız ?şeklinde konuştu.