Erzurum´da 4 Eczaneye fırsatçılık iddiasıyla ceza kesildi

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da 4 Eczaneye fırsatçılık iddiasıyla ceza kesildi

Orhan DURMUŞ

Ticaret Bakanlığı, koronavirüs salgını sonrasında, talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firmalara ceza kesti. Bu kapsamda Erzurum´da da 4 Eczaneye, fahiş fiyata maske ve dezenfektan satarak fırsatçılık yaptıkları iddiasıyla para cezası verildi. Konavrüsün yayılmasına karşı önlemler ve enfekte vatandaşlarının tedavisi için çalışmalar devam ederken, bu süreçte kriz fırsata çevrmeye çalışanlara da ceza yazıldı.

FIRSATÇILAR BOŞ DURMADI, BAKANLIK İFLA ETTİ...

Ülkemzde vakaların görülmeye başladığı ilk günden itbaren fırsatçılar, maske, dezenfektan gibi ürünler stoklamanın yanında, talebi artan ürünlerin bazılarını fahiş fiyatlarla piyasaya sürdü. Konuya el atan yetkiller, fahiş fiyat uygulayan firmaları tek tek tespit edip ceza işlem uyguladı.  Tİcaret Bakanlığı, bu fırsatçı firmaların isimlerini yayınladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmaların ismleri, satışın yapıldığı mecra, uygulanan ceza tutarı ve faaliyet gösterdikleri iller yer aldı.

198 FİRMAYA 10 MİLYON CEZA

Duyuruda, Tcaret Bakanlığı bünyesnde yer alan Reklam Kurulunun mart ayında gerçekleştirdiği toplantıda, Tüketcinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgli mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 198 firma hakkında 10 mlyon 90 bin 60 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği hatırlatıldı.  1 Nsan 2020 tarh itibariyle gerek 81 Ticaret İl Müdürlüğü gerekse Reklam Kurulu tarafından denetim altına alınan 7 bin 386 firmayla ilgili yasal sürecin devam ettiği bildrildi.  Rekabet Kurlunun gerekçeli kararınında yer aldığı duyuruda, haksız fiyata konu olan ürünler arasında maske, dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ıslak mendil ve gıda dikkat çekti.

ERZURUM´DAN 4 ECZANE

HASTANELER ECZANESİ      - Maske - Ceza: 10.475 TL

ECZANE CEVİZ                 - Maske - Ceza: 10.475 TL

ŞÜKRÜPAŞA ECZANESİ        - Maske -  Ceza: 10.475 TL

GÜRCÜKAPI ECZANESİ         - Maske ve Dezenfektan -  Ceza: 10.475 TL