Erzurum´da kundura ayakkabı imalathanesi kurulmalı

Ayakkabı imalatı yapan Sebahattin Küçükoğlu, Erzurum´da ayakkabı sektörünün hareketliliğine dikkat çekerek, kurulabilecek imalathanenin şehre büyük katkılar sağlayabileceğini belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da kundura ayakkabı imalathanesi kurulmalı

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Kundura sektörünün yok olmak üzere olan mesleklerden olduğunu söyleyen Ayakkabı imalatı yapan Sebahattin Küçükoğlu, sebebinin ise imalat yapacak elemanın yetişmediğinden kaynaklandığını ifade etti. Küçükoğlu, hem istihdama hem de talebe cevap verebilmek için kundura ayakkabı imalathanesi kurulmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

İŞLER HER GEÇEN ZAMAN ARTTIYOR

Kundura ayakkabı imalat işinin geçmiş yıllardaki gücünü anlatan Küçükoğlu, ?Önceden Erzurum 90 civarında ayakkabı kundura imalatı yapan vardı. Bunun yanı sıra 5 tane de büyük atölye vardı. Bunların yanında 40 varan işçi çalıştırabiliyorlardı. Bu gün baktığımızda ise sadece 3 tane kundura imalatı yapan var ve onlarda işçi çalıştıracak durumda değiller. Burada tüm suçu kimse çıkıp da seri imalat, fabrikasyona yıkmasın. Bunda bizlerinde suçu var. Bu gün hala kundura sevdalısı var. Özel yapımı giymek isteyenler var. Ancak kendine kunduru imalatçısı diyen bazıları çakma ürünler yaparak bu sektörü lekeledi, insanları soğuttu.? dedi.

ERZURUM´UN KUNDURA İMALAT ATÖLYELERİNE İHTİYACI VAR

Ayakkabı imalatına öncelik çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Küçükoğlu, ?Bu gün ben ayda sayılı ürün elde edebiliyorum. Yanımda eleman yok, ilgilenende yok. Ancak bir tane de olsa bir imalat hane açılsa hem istihdama hem de talebe cevap verilebilir. Kundura alanında bir yatırımın yapılması önemlidir. Biz son 3 imalatçı birleşip yapalım desek ben de dâhil bunu kabul etmeyiz. Bu alanda yapılacak bir çalışmanın olumlu sonuçlar ortaya koyabileceğine inanıyorum.? Diye konuştu.