Erzurum´da süt toplayıcıları kayıt altına alınıyor

İlde üretilen sütlerin, süt toplama merkezlerine ve onaylı süt işletmelerine uygun malzemeler ile ve uygun sıcaklıklarda güvenilir bir şekilde nakledilerek sofralara güvenilir olarak gelebilmesi için süt toplayıcılarının kayıt altına alınmasını çalışması

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da süt toplayıcıları kayıt altına alınıyor

Sinan AYDIN

Erzurum´da üretilen sütlerin güvenli bir şekilde sofralara kadar ulaşması için süt toplayııcları kayıt altına alınmaya başlanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu kapsamda süt topala ve dağıtım işi yapan kişilere yönelik çeşitli eğitimler verip araçlarını da uygun hale getirdikten sonra belge takdim töreni düzeledi. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici için çok önemli bir çalışmaya imza attı.

AMAÇ SÜT TOPLAYICILARINI KAYIT ALTINA ALMAK

Müdürlük; İlimizde üretilen sütlerin, süt toplama merkezlerine ve onaylı süt işletmelerine uygun malzemeler ile ve uygun sıcaklıklarda güvenilir bir şekilde nakledilerek ürünlerin çiftlikten başlayarak sofralara güvenilir olarak gelebilmesi için süt toplayıcılarının kayıt altına alınmasını amaçlıyor. Bu kapsamda  süt toplama ve taşıma işi yapan kişilere eğitim verilip, araçlarını uygun hale getirmeleri sağlandıktan sonra belgeleri verildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

ÇİFTLİKTEN SOFRAYA GÜVENİLİR SÜT HAREKATI

" İlimizde üretilen sütlerin, süt toplama merkezlerine ve onaylı süt işletmelerine uygun malzemeler ile ve uygun sıcaklıklarda güvenilir bir şekilde nakledilerek ürünlerimizi çiftlikten başlayarak soframıza güvenilir olarak gelebilmesi için süt toplayıcılarımızın kayıt altına alınmasını amaçlıyoruz. İl Müdürlüğümüzce süt toplama ve taşıma işi yapan kişilere eğitim verip araçlarını uygun hale getirildikten sonra belgeleri tanzim edilmektedir. Süt taşıyıcılarımızın önümüzdeki süreçte yol kontrolleri sırasında mağduriyet yaşamaması için araçlarında gerekli işlemleri yapıp süt nakil kayıt belgelerini almaları gerekmektedir."