Erzurum´da vaka sayıları 50´nin altına düştü

Korona virüste ilin iyiyv gittiği müjdesini vererek günlük vaka sayılarının 50 ?nin altına düştüğünü açıklayan Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, şuan akadar 17 bin 500 kişiya aşı yapıldığını duyurdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´da vaka sayıları 50´nin altına düştü

Sinan AYDIN

Erzurum Sağlık Müdürü Doktor Gürsel Bedir, ildeki günlük vaka sayıları ve aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Katıldığı bir programda korona virüs vaka sayıları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Müdür Bedir, Erzurum´da Korona virüsle yapılan mücadeleyi anlattı. Aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Bedir, Erzurum´da şu ana kadar 17 bin 500 kişiye aşı yapıldığını, Korona virüs vaka sayılarının ise çift haneli rakamlara düştüğünü ve 50´nin altına gerilediğini ifade etti.

´´AŞI TİMLERİ KURULDU´´

Aşı timlerinin kurulduğunu ifade eden Dr. Bedir, Nüfusa oranla aşı çalışmalarının Erzurum için gayet iyi durumda olduğunu belirtti.  Dr. Bedir, ??Şimdi aşı çalışmalarına hız vermiş durumdayız. Erzurum´da şu ana kadar 17 bin 500 kişiye aşı yapıldı. Aşı timlerı kurduk. İl Merkezi dahil bütün ilçe, köy mahallerinde aşı çalışmalarını aksatmadan yürütüyoruz. Nüfusa oranla aşı çalışmaları Erzurum için gayet iyi gidiyor. Tüm sağlık teşkilatıyla vatandaşlarımızın sağlıklarıyla ilgili olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz´´ dedi.

??ERZURUM´DA VAKA SAYILARI 50 ?NİN ALTINDA´´

Corona virüsten korunmanın en büyük yolunun maske, mesafe ve hijyen olduğunu hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Bedir, ??Temmuz ayında vaka sayıları çok yüksekti. Ama şükürler olsun şu anda Erzurum´da vaka sayıları çift haneli rakamlara düştü ve 50 ?nin altında´´ diye konuştu. Ülkemizde ve Erzurum´da inşa edilen şehir hastanelerinin pandemi de adeta can simidi olduğuna vurgu yapan Dr. Bedir, başta Cumuhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza ve özelliklede Sağlık Bakanlığını yıllarca sürdüren Prof. Dr. Recep Akdağ´a teşekkür ettiklerini belitti.