ERZURUM’DA 2022 YILINDA 87 BİN 726 ADET CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Trafik kazasında 2022 yılında 8 kişi hayatını kaybederken, 2023 yılında şu ana kadar ölümlü trafik kazaları bulunmuyor.

Tarih: 03.06.2023 14:50
ERZURUM’DA 2022 YILINDA 87 BİN 726 ADET CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’da 2022 yılında 87 bin 726 adet cezai işlem uygulandığını belirten Erzurum Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Serdar Yener, 2022 yılında Trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybettiğini 2023 yılında şu ana kadar ölümlü Trafik kazaların bulunmadığını söyledi. 

Yener,” Erzurum İl genelinde hızdan kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde Radar araçlarıyla gece ve gündüz sabit ve seyir halinde hız denetimleri yapılmakta, yine güzergâhlara yerleştirilen maket model polis araçlarıyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma risk duygusunu canlı tutarak güvenli bir trafik akışının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca ilimizde bazı bölgelerde kurulu bulunan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ile de hız ihlallerine yönelik denetimler yapılmakta, bu sistemlerin il geneline yayılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor.2022 yılında 87 bin 726 adet cezai işlem uygulanmıştır. 2022 yılında kaza mahallinde 8 kişi hayatını kaybetmiş, 2023 yılında ise şu ana kadar ölümlü kazamız bulunmuyor.’’ dedi

DRONE İLE HAVADAN DENETİMLER YAPILIYOR.

Trafikte genel itibariyle belge kontrolü ile kural ihlallerine yönelik Drone ile havadan denetimler yapılıyor.

Erzurum’da trafikte genel itibariyle belge kontrolü ile kural ihlallerine yönelik denetimlerin yapıldığını ifade eden Erzurum Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Serdar Yener, kazaya sebebiyet veren hususlardan başlıca nedenlerinden yasal hız sınırlarının aşılması, kırmızı ışık ihlali, gittikçe artan seyir halinde cep telefonu kullanımı ve ölüm olaylarını ciddi ölçüde azalttığı bilinen emniyet kemeri kullanımına dikkat edilmesi hususunda ihlaller olduğunu söyledi. 

Yener ,’’Trafikte genel itibariyle belge kontrolü ile kural ihlallerine yönelik denetimler yapılıyor. Bu kapsamda; yük ve yolcu taşıyan araçlar ve sürücülerin denetimi, radarla hız denetimi, alkol denetimi, motosiklet denetimi, emniyet kemeri denetimi, trafik ışık ve işaret ihlali denetimi, resmi araç denetimi, okul servis araçları denetimi, otobüs terminallerinde yapılan denetimler, tehlikeli madde taşımacılığı yapan araç ve sürücülerin denetimi, tarım işçilerini taşıyan araç ve sürücülerin denetimleri ile drone ile havadan denetimler yapılıyor. Yapılan denetimlere ek olarak sürücü ve yolcular ile okul çağındaki öğrencilerin trafik konusunda eğitimlerine de ağırlık veriliyor. Bu kapsamda yaşam tünellerinde gösterilen kısa eğitim videoları, bilgilendirici broşürlerin dağıtımı, anaokulu ve ilkokul çağındaki çocukların trafik eğitim parklarındaki eğitimleri ile Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında alanında uzman trafik personelimizce okullarda gerçekleştirilen eğitimlere devam ediliyor.  Kaza sebeplerinin başlıca sebepleri olan yasal hız sınırlarının aşılması, kırmızı ışık ihlali, gittikçe artan seyir halinde cep telefonu kullanımı ve kazalarda yaralanma ve ölüm olaylarını ciddi ölçüde azalttığı bilinen emniyet kemeri kullanımı konularında daha çok ihlalle karşılaşılıyor. ‘’ dedi.