Erzurum’da Ak Gençlik Öğrencileri Karşılıyor

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı üyesi gençler, Erzurum’a üniversite okumaya gelen öğrencileri çeşitli bölgelere kurdukları standalar da karşılayıp şehri tanıtıyor.

Tarih: 26.09.2022 09:51
Erzurum’da Ak Gençlik Öğrencileri Karşılıyor

Talha KOCA

Gençlik Kollarına üye gençler, ile yabancı olan öğrencilerin sorunlarına ve sıkıntılarına çözüm bulmak için de çaba göstererek takdir topluyor.

Erzurum’da Havuz başı Kent Meydanı, Atatürk Üniversitesi Kampüsü ve çeşitli bölgelerde standa kuran Ak Parti Gençlik Kolları Teşkilatına bağlı gençler, şehre yeni gelen öğrencileri karşılayarak anlamlı bir hizmvte imza atıyor. Misafirlerine şehri tanıtıp ihtiyaçlarına yardım eden AK gençler,  kurulan standlarda Erzurumun gönüllü elçiliğini yapıyorlar. Yeni gelen öğrencilerden yurt ve barınma sıkıntısı çekenler için de çözüm odaklı çalışmalar yapılıp öğrencilerin sorunları giderilmeye çalışılıyor.

Kurulan stantlar da öğrenciler ve vatandaşlar ağırlanıp bilgilendirmeler yapılarak ögrenciler ve vatandaşlar için düzenlenen ileriye dönük eğlence etkinlik, sempozyum, eğitim ve çeşitli sosyal aktivite takvimleri ve bu organizasyonlar hakkında bilgilendirmeler yapılmakta. Stantlarda bulunarak bilgilendirme yapan personeller düzenlenen etkinlik ve aktivitelere tüm öğrenci arkadaşların katılabileceği ve herhangi bir karşılık beklenmeden yapıldığını belirtti. Yaklaşık 100 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Erzurum’un öğrencilere yönelik yapılan aktiviteler de geçmiş yıllara dönük katılımlar da büyük oranda katılım sağladığını belirtilirken bu yıl ki eğitim öğretim yılı süresince binlerce öğrencinin karşılanarak, sorun ve problemlerinin çözüldüğü ve tüm bu yapılan işlemlerin son bir tarih olmadan sürekli olarak devam ettiği aktarıldı. Yapılan bu stant çalışmalarının genç ve öğrenci arkadaşlara yönelik yapıldığı söylenirken samimiyetle tüm öğrencilerin stantlara ve birimlere beklendiğinin altı çizildi.

Ak Parti Gençlik Kolları Teşkilatı olarak sıklıkla düzenlenen “ Çay bizden, sohbet ve muhabbet sizden” adlı yapılan etkinlikler de de tüm öğrenci arkadaşların ağırlanmak istendiği ve beklendiği aynı zamanda sorun ve problemlerinin dinlenerek çözüm bulmaya hazır olunduğunu söylendi. Yabancı uyruklu öğrenciler veya herhangi bir ayrım yapılmadan hizmet verdiklerini, sorunlarının giderildiği ve gidermeye devam edildiği belirtilirken öğrencilerin büyük oranda memnun kaldığı stantlardaki ekipler tarafından ekipler tarafından aktarıldı.