Erzurum’da Akıl Ve Zekâ Oyunları Yarışması

Yakutiye Akıl ve Zekâ Oyunları ilçe turnuvası 5 Nisan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.

Tarih: 05.04.2023 22:42 Güncelleme: 05.04.2023 22:43
Erzurum’da Akıl Ve Zekâ Oyunları Yarışması

Günebakış/Berivan Polat 

Yakutiye ilçe milli eğitimde bulunan okul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile gerçekleşti. 

Başhakem Selim Kotan tarafından turnuva yönetildi. Bu turnuvada gönüllü olarak Öğretmenler ve Yakutiye Gençlik merkezi Akıl ve zekâ oyunları, kurs öğrencileri gönüllü hakem olarak yer aldı. Eğitmen Havva Şeker, grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, kendilerini ifade etme fırsatının sunulması, öğrencilerimiz arasında iletişim kurabilme, karşılaştıkları herhangi bir problem karşısında çözümler bulabilen bir bireyler olarak yetişmesi, açısından bu oyunlarla etkili olduğunun ifadesini kullandı. Gönüllü olarak yarışmada bulunan üniversite öğrencilerimiz ise öğrendiklerini burada hakem olarak uygulayarak hayata geçirdi. 

 

Yakutiye ilçe milli eğitim okullar arası turnuvaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri mangala, Reversi, Pentago, Q-bitz, Kulami, Equlibrio, Küre oyunlarına çalışarak Yakutiye ilçesini temsil ettiler. 

İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan turnuva altı kategori ve üç aşamada oluşuyor. Yarışmada bulunan öğrenciler kısasıya yarıştılar.

Yarışmada birinci gelen öğrenciler 25 Nisanda olacak il turnuvasını büyük bir heyecanla beklemeye başladılar.