Erzurum’da bayramlık heyecanı başladı

Erzurum'da bayram alışverişlerinin merkezi olan Cumhuriyet caddesinde Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.

Tarih: 04.04.2024 13:48
Erzurum’da bayramlık heyecanı başladı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala büyük küçük demeden herkes bayramlık alışverişleri için mağazalara akın ediyor.

Erzurum'da, yaklaşan bayram öncesi şehirde hareketlilik artarken, vatandaşlar bayram alışverişi telaşına kapıldı. Mağazalar, alışveriş merkezleri ve pazar yerleri, yoğun bir şekilde ziyaret edilerek bayramlık alışverişleri yapmaya başladı. 

Geleneksel olarak bayram öncesi alışveriş yapılan ürünler arasında giyim, gıda ve hediyelik eşyalar başı çekiyor. Mağazaların ve butiklerin önünde uzun kuyruklar oluşurken, tatile gidecek olan vatandaşlar sevdiklerine hediye almak için çeşitli alternatifleri değerlendiriyor.

Pazarda ise yöresel ürünler ve taze meyve-sebzelerin satışı yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar, bayram sofralarını renklendirecek ürünleri uygun fiyatlarla temin etmek için pazaryerlerini ziyaret ediyorken, esnaf da yoğun bir tempoyla çalışarak müşterilerini karşılıyor. Hem yerel hem de ulusal markaların kampanyaları ve indirimleri de vatandaşları alışveriş yapmaya teşvik ediyor.

Erzurum'da bayram alışverişi geleneği hem şehirdeki ekonomik hareketliliği artırıyor hem de vatandaşların bayram coşkusunu daha da pekiştiriyor.