ERZURUMDA BULUNAN BAYRAK ANITI UNUTULDU MU?

Erzurum’ da bulunan bayrak anıtının etrafındaki duvarlar bakımsız halde.

Tarih: 05.09.2023 19:04
ERZURUMDA BULUNAN BAYRAK ANITI UNUTULDU MU?

www.erzurumgunebakis.com / Rabia Aslan Karakaş 

100. Yıl Parkı’nın ön tarafında bulunan Bayrak Anıtı çevresinden her gün yüzlerce insanın yürüyerek veya araçlarıyla geçtiği 100. Yıl Parkı’nın ön tarafında bulunan Bayrak Anıtının etrafında bulunan duvarlar bakımsızlıktan harabe haline gelerek kaderine terkedildi.  Boyası dökülen anıt bakımsız kaderine terk edildi. 

Kültür ve manevi değerlerinin fazla olduğu Erzurum’un tarihi yapılarına yetkililerin önem vermediklerini ifade eden vatandaşlardan tepki gecikmedi. 

Vatandaşlar,” Memleketimiz de birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapıların neredeyse tamamı sayesinde bizler kültür şehri olma yolunda gidiyoruz. Ama yetkililerimiz hiçbir önem ve değer vermeyerek bu yapıların bakımını yapmayarak ve yenileme çalışmasını üstlenmeyerek kaderine terk ediyorlar. Bayrak Anıtı ise Atatürk’ün doğumunun 100’üncü yılına ithafen 1981 yılında Cumhurbaşkanı Kenan Evren Tarafından açılarak Erzurum’a bir nevi tarihi yapı kazandırılmıştır. Biz vatandaşlar olarak bu durumlardan şikâyetçiyiz yetkililere sesleniyoruz. Büyükşehir belediyesi Mehmet Sekmen Başkanımızdan bu tarihi yapılara önem vererek bakımlarını ve onarımlarını yaptırmalarını istiyoruz bu konu hakkında rica da bulunuyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar artık…”