Erzurum’da çimento fiyatlarında artış yaşanmazken satışlar ise yarı yarıya düştü.

Geçmiş yıllara göre çimento satışlarında önemli derecede düşüklük yaşandığını ifade eden  esnaf inşaat işletmecisi Burak Yurt, her geçen  çimento satışlarında düşüş yaşandığını söyledi.

Tarih: 22.10.2023 15:57
Erzurum’da çimento fiyatlarında artış yaşanmazken satışlar ise yarı yarıya düştü.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yurt,”  İlimizde çimento fiyatlarında şimdilik artış yoktur. Şuanda çimentonun torbasını 150TL’den satışa sunuyoruz. İnşaat sektöründeki yavaşlama çimento ve beton üretiminin yarı yarıya azalmasına neden oldu. Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektöründeki kriz, yan dalları da etkilemeye başladı. Özellikle son bir ayda etkili olan durgunluk tüm bölgelerdeki çimento fabrikalarında üretimlerin yarı yarıya azalmasına sebep oldu. Son dönemlerde çimento fiyatlarına art arda zamlar geliyor. Beton santrallerinin yeni fiyatlarla satış yapmaları çok zor. Bu nedenle beton santrallerinin bu kararı vatandaşı korumaya yönelik olduğu için destekliyoruz.  Beton fiyatlarının düşmesi konut fiyatlarının da düşmesi anlamına geliyor.”

Çimentoya yapılan zam işleri ciddi şekilde sekteye uğratacak.

“Çimento fabrikalarının fiyatlarını gözden geçirmeleri ve düşen dolar fiyatları paralelinde fiyat belirlemelerini istiyoruz. Çimento sektörü olarak günlük bütün fiyat değişimlerinden etkileniyoruz. Satış ve maliyetler noktasında son birkaç yıldır makas hiç eşit hale gelmiyor. Sektörün en büyük gideri enerji. Bizim elektrikte bir yıllık anlaşma yapıp, bir yıl fiyatımızı sabitleme şansımız uzun süre önce bitti. Biz günlük olarak bütün fiyat artışlarından etkileniyoruz.   Özellikle inşaat sektörünün durduğu şu süreçte, inşaat maliyetlerinde en fazla yer tutan kalemlerden biri olan çimentoda böyle bir zam işleri ciddi şekilde sekteye uğratacaktır.”