ERZURUM’DA EKMEĞE İKİNCİ ZAM YOLDA

Aratan maliyetler karşısında fırıncı esnafı sıkıntı yaşarken un başta olmak üzere işçi ve diğer maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğin fiyatının tekrardan artırılmasını bekliyor.

Tarih: 05.07.2023 18:50
ERZURUM’DA EKMEĞE İKİNCİ ZAM YOLDA

www.erzurumgunebakıs.com Rabia Aslan Karakaş 

Döviz karşısında günden güne daha da çok değer kaybeden Türk Lirası, zamları da beraberinde getiriyor. Artan maliyetler fırıncı esnafının kazancını düşürüyor.

Ekmeğe zamdan önce fiyatların dengelenmesini istediklerini ifade eden Fırıncılar,  giderler artmazsa ekmeğe de zam yapmak zorunda kalmayacaklarını söylediler. 

Fırıncılar,” Biz fırıncılar kendimizi kurtarıp, ekmek çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. Asgari ücrete zam gelecek, sigorta giderleri. Bizde mecburen ekmeğe zam yapacağız ki burayı kapatmadan çalışabilelim. Fiyatlar dengelensin istiyoruz, her şeyin fiyatı aynı seviyede olsun ki ne biz mağdur olalım, ne de vatandaş mağdur olsun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erzurum   Fırıncılar Odasının  almış olduğu karar göre  Erzurum’da  ekmeğin 200 gram ekmeğin 5TL satılması gerekiyorken  Erzurum’un İspir İlçesinde ise 200 gram ekmek 7 TL’den satışa sunuluyor.