Erzurum’da Halk Oyunlarına ilgi artıyor

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Muhammet Furkan Keleş, Erzurum’daki halk oyunları faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 06.10.2023 19:46
Erzurum’da Halk Oyunlarına ilgi artıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Muhammet Furkan Keleş, Erzurum’daki çocuklara sadece Erzurum’un hal oyunlarını öğretmediklerini birçok bölgenin halk oyununu öğrettiklerini söyledi. Keleş, öğrencilerin velilerinin de çocuklarının burada halk oyunlarını öğrenmelerinden çok memnun olduklarını dile getirdi.

Birçok Yörenin Halk Oyununu Öğretiyoruz.

Şu anda lisansta azami 10 kişi ile bir halk oyununu oynatıyoruz. Şu anda büyük, minik ve genç kategorilerinde ekiplerimiz finale çıkacak. Sadece Erzurum halk oyunlarını oynamıyoruz. Artvin, Diyarbakır, Kafkas oyunları, İzmir gibi yörelerin de halk oyunlarını oynatıyoruz. Erzurum, Diyarbakır, Trabzon, Artvin, İzmir ve Kafkas oyunlarını öğrencilerimize öğretiyoruz. Şu anda da yaklaşık olarak Erzurum’da 60’a yakın lisanslı sporcumuz var. Kadın halk oyunlarımız da var. Onlar da Erzurum yöresi oynuyorlar. Şu anda uluslararası talep oluşturulmadı. Biz sadece Erzurum yöresi değil, birçok yörenin halk oyunlarını oynaması için elimizdeki bütün imkanları harcıyoruz. 

Veliler Çok Memnun

Mesela bizim Erzurum halk oyunları biraz daha sert oynanmaktadır. Biz buradaki öğrencilerimize zeybek de burada öğrettik. Buradaki öğrencilerimiz yarışmada zeybek oynadıklarında İzmir’deki zeybek hocaları gördüklerinde öğrencilerimizin oynamasını çok beğendi. Öğrencilerimize de baktığımızda, öğrencilerin de ilgisi çok yüksek. Aynı zamanda çocuklarımızı dışarıda sokakta yanlış şeylere yönelmelerinin de önüne geçiyoruz. Velilerimiz de bu konuda çok memnunlar. Kendileri de çocuklarının sokakta yanlış şeylere yönelmelerinin önüne geçtiğimiz için çok mutlular.