Erzurum’da Halter Heyecanı

Erzurum’da Okul Sporları Halter İl Birinciliği’nin kazananları belli oldu.

Tarih: 26.12.2023 23:16 Güncelleme: 26.12.2023 23:21
Erzurum’da Halter Heyecanı

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Erzurum’da düzenlenen ve birçok okulun katılımı ile gerçekleşen Okul Sporları Halter İl Birinciliği’nin şampiyonları belli oldu. Turnuvada 1. olan sporcular Erzurum’u ve okullarını gruplarda temsil edecekler. Gruplarda derece elde eden öğrenciler ise Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkını elde edecekler. Şampiyonaya Horasan’da beden eğitimi ve spor öğretmeni olan eski halterci Ahmet Eren Karabacak’ın öğrencileri damga vurdu. Karabacak’ın öğrencileri bütün altın madalyaları topladılar. 

Ahmet Eren Karabacak, “10 yıl boyunca halter ile uğraştım. Dünya 9.’luğum, Türkiye Şampiyonluklarım ve Türkiye 2.’liklerim var. Şu an halteri bıraktım. Beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak atandım. Şu anda Horasan’da sporcu yetiştiriyorum. Bugün Erzurum’a Okul Sporları Halter Gençler A-B İl Birinciliği için geldim. Sporcularım güzel yarıştılar. Antrenör olarak 2. Yarışmam. İnşallah Horasan’da daha güzel başarılar elde edeceğiz. Çalışmalarımız da ona göre devam edecek.

“Horasan’da 3 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Öğrencilere halteri tanıttığım zaman ilk yanaşmadılar. Sonra haltere başlattığım zaman halteri sevmeye başladılar. Öğrencileri Türkiye Şampiyonalarına götürdüğüm için, halter Horasan’da tanınmaya başladı. Daha sonrasında da sporcu sayısı da arttı. Şu anda da halter çalışmalarımıza devam ediyoruz. Horasan’da şu anda 20 öğrencimiz halter çalışıyor. Ortaokul, yıldızlar kategorisinde 15, lise kategorisinde de 5 sporcumuz var.”

Dereceye Giren Sporcular

  • Ömer Faruk Erol (Şehit Uğur Gülmez MTAL)
  • Muhammed Yusuf Coşkun (Sultan Alparslan Anadolu Lisesi)
  • Emre Yavuz ( Şehit Mehmet Gök MTAL)
  • Volkan Aksu (Anadolu İmam Hatip Lisesi)