Erzurum’da Kaç Satranç Sporcusu var?

Türkiye Satranç Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Salih Yıldırım, Erzurum’daki kulüpler ve sporcular hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 09.10.2023 19:22
Erzurum’da Kaç Satranç Sporcusu var?

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Türkiye Satranç Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Salih Yıldırım, Erzurum’da 13 satranç kulübünün bulunduğunu ve 9’unun aktif olduğunu dile getirdi. Yıldırım, Erzurum’da yaklaşık 5 bin lisanslı aktif sporcunun olduğunu da ifade etti. Yıldırım, profesyonel bir sporcunun, profesyonel bir destek alarak yetiştiğini de belirtti.

5.000 Lisanslı Sporcu

“Şu anda aktif olarak 9 satranç kulübü bulunuyor. Normalde kayıtlı 13 takımımız var. Diğerleri de takım turnuvalarına katılan bölgesel takımlardır. Şu anda Erzurum’da lisanslı satranç sporcumuz 5 bini geçiyor. Aktif lisanslı sporcumuz sayımız ise, şu anda Erzurum’da 300 civarında satranç sporcumuz bulunuyor. Son dönemde okul sporlarında Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu’ndaki sporcularımız dereceye girdiler. Erzurum’dan da bir sporcumuz Milli Takım’a girdi, o da daha sonrasında babasının tayininin çıkması ile Erzurum’dan gittiler. Ancak Erzurum’dan Türkiye Şampiyonluğu’na giden oyuncularımız var. İlk 3’e sporcularımız giremese de ilk 10’a giren sporcularımız bulunuyor. Büyük şehirlerde daha büyük imkanlar olmasından dolayı satrançta büyük şehirler daha önde geliyor.” 

Profesyonellik İçin Profesyonel Destek Gerekiyor

“Satranç çok emek isteyen bir iştir. Profesyonel olmak için, çocukluktan başlanması gerekiyor. Sporcuya da bu süreçte profesyonel destek verilmesi gerekiyor. Erzurum’da 1000’in üzerinde satranç eğitmeni bulunuyor. Erzurum’da yaklaşık 15 aktif satranç antrenörümüz bulunuyor. 15 satranç antrenörü de Erzurum’da gayet yeterlidir.”