Erzurum’da Kaçak Terzi Problemi

Terziler-Perdeciler Odası Başkanı Mehmet Kazanç, kaçak şekilde terzilik yapanlara maliyenin operasyon düzenlemesi gerekir.

Tarih: 16.09.2023 19:18 Güncelleme: 16.09.2023 19:19
Erzurum’da Kaçak Terzi Problemi

       www.erzurumgunebakis.com/Rabia Aslan KARAKAŞ         

Terziler-Perdeciler Odası Başkanı Mehmet Kazanç, kaçak şekilde terzilik yapanlara karşı bir çalışma yapılmadığını söyledi. Kazanç, kaçak şekilde terzilik yapanların vergi mükellefi yapılması gerektiğini dile getirdi.

Terziler-Perdeciler Odası Başkanı Mehmet Kazanç, "Şu an için hiçbir çalışma yok. Örneğin, Maliye kaçak iş yapan veya işyeri açan kişilere operasyonlar düzenleyip yakalamalı. Yakaladıktan sonra bu kişileri vergi mükellefi yapmalı ve ardından odalara yönlendirmeli, işlerini kayıt altına almalıyız. Hukuki olarak, Terziler ve Perdeciler Odası veya Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın bu konuda yetkileri yok. Bu konuyu Ticaret Bakanı ile de görüştük ve 'bize yetki verin' dedik, ancak Ticaret Bakanı bu yetkinin sadece devlete ait olduğunu belirtti. Kendi görüşümü ifade edeyim: Kaçak, ruhsatsız iş yapanları yakalamak için gitmelisiniz. Maliye'ye şikâyet etmelisiniz. Bu şekilde kaçak faaliyetlerin önüne geçebilirsiniz. Bu kaçak kişiler Maliye'de kaydını yaptırdıklarında, Terziler ve Perdeciler Odası gibi kurumlara da iş düşecektir. Ancak şu an devlet kurumları işlerini tam olarak yapmıyor. Zabıta görevlilerinin denetimleri yetersiz, Maliye ise vergi kayıtlarını yeterince kontrol etmiyor. Bu yüzden kaçak işler yaygınlaşıyor. Birkaç yerde denetimler yapılıyor gibi görünse de evlerde korsan terzilik yapanlar hala bulunmaktadır. Bu sorunların çözümü için daha sıkı denetimler gereklidir."