Erzurum'da kar sevinci!

Kenti etkisi altına alan yağış, kısa süre meydanları ve yolları beyaza bürüdü. Vatandaşlar yeni güne karla uyandı.

Tarih: 10.01.2023 12:35
Erzurum

 Vatandaşlar geç gelen karın sıkıntılara yol açmasından tedirgin olduklarını aktarırken, haftalardır kar yağışı için çeşitli dualar ettiklerini belirttiler. 

Talha KOCA

Erzurum’da haftalardır beklenen kar yağışı dün gece itibariyle başladı. Gece saatlerinde başlayan yağış, şehri beyaza bürüdü. Vatandaşlar haftalardır dört gözle yağış beklediklerini belirtti. Dün gece saatleri itibariyle başlayan kar yağışı, geç yağdığı sabaha kadar devam etti. Kenti etkisi altına alan yağış, kısa süre meydanları ve yolları beyaza bürüdü. Vatandaşlar yeni güne karla uyandı. Vatandaşlar geç gelen karın sıkıntılara yol açmasından tedirgin olduklarını aktarırken, haftalardır kar yağışı için çeşitli dualar ettiklerini belirtti. Geçtiğimiz hafta kar duasına çıktıklarını belirten vatandaşlardan bazıları “Dualarımız kabul oldu. Kar yağışından mahrum kalmıştık. Geçen Cuma Namazında da tüm camilerde dualar ettik. Yüce yaradan çok şükür dualarımızı kabul etti. Ancak Ocak ayındayız her ne kadar şehir beyaza bürünse de yine de bu az bir yağış! Önümüzdeki ay yani Şubat ayında, havaya cemre düşecek. Yani baharın başlangıcı anlamına geliyor. Bundan dolayı umuyoruz ki önümüzdeki 25-30 günlük süre zarfında, etkili yağışlarla karşılaşırız. Yoksa bu kar bu şehre yetmez! Yazın büyük sorunlar yaşayabiliriz.” dediler.

Karla Mücadele Timleri İş Başında!

Beyaza bürünen ve kaldırımları karla kaplanan kentte belediye ekipleri sahaya çıktı. Büyükşehir Belediyesinin Karla Mücadele Tim Personelleri de sabahın erken saatlerinde, Paşalar Caddesinde yılın ilk kar küreme işlemini yaptıklarını belirtti. Mesailerinin başlamasıyla birlikte iş başı eden ve kar küreme mastarları ile malzemelerini kuşanarak sokağa indiklerini belirten belediye personelleri “Büyükşehir Temizliyor ve Yolları Açıyor” sloganı ile kameralarımıza yansıdılar. Kaldırımlarda biriken karları temizleyen personeller yaptıkları işin biraz zor olduğunu belirterek “Hava eksi 10 küsür dereceler de ve biz sokaklardayız! Bu soğuk hava da vatandaşların rahatı için yolları temizleyip, açıyoruz. Her ne kadar zor olsa da, kar küreme işi bir o kadar da eğlenceli geliyor bizlere, çünkü ara da küreği falan bırakıp birbirimizi kara buluyoruz. Gece mesaisi biraz zor geçiyor. Güneş battığı için hava daha da soğuk oluyor. Hava soğuk olunca daha da zor bir çalışma ortamı oluyor. Ancak bu yıl henüz kar temizleme işi için gece mesaisi yapmadık. Görünüşe göre de pek yapmayacağız gibi duruyor.” dediler.

Haftalardır kar yağışını bekleyen, Ocak ayı itibariyle henüz karla buluşmayan ve bu sebepten dolayı ülke gündemine oturan Erzurum’a dün itibariyle yağış geldi ve daha da fazla yağması beklendiği belirtildi.