Erzurum’da lahana fiyatlarında düşüş yaşandı.

Daha öncesi beyaz lahananın kilosu 70 TL’den satışa sunulurken şimdi lahananın kilosu 20 ila 30TL’ye kadar düştü.

Tarih: 12.11.2023 15:13
Erzurum’da lahana fiyatlarında düşüş yaşandı.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Vatandaşlar beyaz lahananın fiyatlarına sevinirken üreticiler fiyatlardan memnun kalmadı. Fiyatların geçen yılla aynı olmasından yakınan üreticiler, artan girdi fiyatlarıyla kâr edemediklerini söyledi. 

Üreticiler.”  Beyaz lahana fiyatlarında düşüş yaşandı. Şuanda beyaz lahananın kilosu 20,30 TL’ arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Beyaz lahana ilk çıktığında kilosu 70TL’den satışa sunuluyordu. Geçen yıl 70 ila 80 lira arasında gübre alırken, bu yıl gübre fiyatı yaklaşık 230 TL’ye yükseldi. Ürettiğimiz lahana fiyatı geçen yıla oranla aynı. Geçtiğimiz yıl lahananın tane fiyatı 15,20 TL arasında gidiyordu. Bu yıl ise maliyetlerin artmasına rağmen lahana fiyatları yine aynı. Çiftçiler olarak maliyetin artmasına rağmen, ürünün fiyatının aynı olmasından dolayı dertliyiz. Ürün fiyatları bu yıl üreticileri memnun etmedi. Rekoltede geçen yıla göre önemli artış var ancak kar yağmayınca, soğuklar olmayınca kış sebzelerine vatandaşın talebi fazla olmadı. Bu nedenle bazı ürünler elde kaldı, fiyatlar düştü.” 

Erzurumlu tezgâhta hissedildiği kış döneminin en lezzetli ve sağlıklı yiyeceği lahana yeniden tezgâhta yerini aldı. Erzurumluların severek tükettiği yüksek protein deposu lahana pazarcı esnafı içinde umut oldu.