Erzurum’da şaşırtan rakamlar! 5 kişiden 1’inde var

Erzurum’da yeşil kart kullanımı sayısında artış yaşandı.

Tarih: 14.12.2023 10:19
Erzurum’da şaşırtan rakamlar! 5 kişiden 1’inde var

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Erzurum’da yaklaşık 150 bin yeşil kart kullanımı olurken bunların 350 bin sigortalı 16 bin civarında Genel Sağlık Sigortalısı bulunuyor.  

İşsizlik sayısının artmasıyla birlikte yeşil kart saysın da artış yaşanmaya başladı. 

 Erzurum’un nüfusu 750 bin olurken bu 750 bin nüfusun 150 bini yeşil kart kullanıyor.  Ekonomide yaşanan küçülme nedeniyle, işsiz sayısı ile birlikte yardıma muhtaç yoksul sayısında da büyük artış yaşandı.

Yeşil kart sayısındaki artış hakkında görüşlerini ifade eden Erzurum’daki vatandaşlar,  yeşil kart sayısındaki artışının tek sebebinin Erzurum’da yeterli kadar iş istihdamının olmadığını söylediler. 

Vatandaşlar,”  Erzurum’da yeşil kart sayısının artmasının tek sebebi işsizlikten kaynaklanıyor. Yeteri kadar iş istihdam alanlarının olmaması burada yaşayan kişileri yeşil karta yönlendiriyor.  İlimizde yeni fabrikalar kurulup yeni iş imkânları açılması gerekli. Her ne hikmetse işsizlik sorunu konuşulması gerekirken fakat hiç konuşulmuyor. Erzurum’un en büyük problemi tabi ki de işsizliktir. Aslında Erzurum’un doğası gereği sıkıntıları var. Burası çok soğuk bir memleket. İş olsa bile insanlar burada yaşamak istemiyor.   Şehrimizi yöneten kişilerin İşsizlik sorunun çözüme kavuşturmasını istiyoruz.   Bu yüzden yeşil kart sayısında artış var. Bu Erzurum’un en büyük ayıbıdır.”