Erzurum'da Şehit Burak Tortumlu adına kütüphane açılacak

Tunceli kırsalı bölgesindeki operasyonda terör örgütleriyle çıkan çatışma sonrasında önce yaralanan, sonrasında ise şehit olan Erzurumlu Burak Tortumlu adına kütüphane açılacak.

Tarih: 28.03.2022 17:20
Erzurum

Devrim AKTÜRK

Tunceli kırsalı Mercan Dağları Mevkiinde Eren-7 Operasyonu’nda çıkan çatışmada yaralanan Erzurumlu Jandarma Komando Uzman Çavuş Burak Tortumlu tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Erzurum Valiliği Burak Tortumlu’nun adını yaşatmak için daha önceden Karagöbek Köyü’nde bir koruluk yapacağını söylemişti. Şimdi ise Yakutiye Elektrik-Elektronik Teknolojisi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde kendi adına kütüphane açılacak. Şehit Burak Tortumlu'nun çok fazla kitap okumuş olmasından dolayı böyle bir çalışmaya giriştiklerini söyleyen Aile Tortumlu, şehadetinden önce bir kitap üzerinde çalıştığını belirtti.

"5 BİNE YAKIN KİTAP TOPLANDI"

Şehit Burak Tortumlu'nun ailesi oldukları için gurur duyduklarını söyleyen Tortumlu ailesi, "Burak kitap okumayı çok severdi. Yazı yazmayı, duygularını kağıda dökmeyi severdi. Kendine ait bir roman da yazdı. Şehadetinden sonra biz kitabı hatıra olarak çıkarttık. Hem kitaplara olan bağlılığından dolayı, hem adını yaşatmak için, hem de gelecek nesillere bile faydası olsun diye kütüphane açıyoruz. Yaklaşık 5 bine yakın kitap toplandı. Hatta kütüphanemiz için yeterli sayıya ulaştık. Şu an evlerimizde de kitaplar mevcut. Bunları da gerektikçe şehit kütüphanelerine bağışlayacağız." dediler.

"YAZA DOĞRU BİR KÖY OKULU PROJEMİZ VAR"

Şehit Tortumlu adına koruluk yaptıracaklarını da aktaran Aile Tortumlu, "Yine yaza doğru bir köy okulu projemiz var. İmam hatip okullarından birinde kuran okuma odası açmayı düşünüyoruz. Afrika'da su kuyusu açılacak. Şehidimizin adına çok fazla proje var. Yani bizim bundan sonraki amacımız aile olarak onun adını layıkıyla yaşatmak." diye söylediler.

"KISACIK HAYATINDA HEP İNSANLARA FAYDALI OLDU"

Şehit Tortumlu'nun adını her yerde duyurmak istediklerini dile getiren Aile Tortumlu, "Burak hakkında şunu söyleyebilirim ki  26 yıllık kısacık hayatında hep insanlara faydalı biri oldu. Bizim düşüncemizde o yok ama bunu onun adına devam ettirmek bizim artık görevimiz. Aslında bir amacımız da şehidimizin kızı İkra Deren için babasının adını her yerde görebileceği, onunla gurur duyabileceği bir gelecek bırakmak." diye konuştular.