Erzurum’da sinema kültürü…

Son yıllarda sinema kültürünün geliştiği Erzurum’da en çok sinemaya giden kitle yaşlılar mı yoksa gençler mi?

Tarih: 21.12.2023 23:31
Erzurum’da sinema kültürü…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Geçmişten günümüze ilk sinema filminin oynatılmasından bugüne kadar sayısızca film vizyona girmiştir. İnsanlar ise sevdiği oyuncuları ve sevdiği seri filmlerini sinema da izlemek için can atmıştır. Peki, bu kültür Erzurum’da ne kadar oturmuştur? Detaylar haberin devamında…

Erzurum’da sinema kültürü nasıl? 

Erzurum’da bilindik birkaç tane sinema salonu vardır. AVM’lerin içinde olan sinema salonlarından ziyade Atatürk Üniversitesi’nin kampüsünün içerisinde ki sinema salonu da dikkat çekiyor. Bundan yıllar önce Erzurum’da şehir merkezinde birçok sinema salonu vardı; Dadaş Sineması ve Göl Sineması gibi. 

Ancak Erzurum’da son yıllarda Erzurumlu vatandaşlar sinema salonlarında eskisi kadar çok görünmüyor. Sinema salonlarının çoğunu üniversiteli gençler, Erzurum dışından gelen ve burada yaşayan insanlar, çocuklar oluşturuyor. Dolayısıyla bu da Erzurumlularda sinema kültürü son yıllarda azaldığını gösteriyor. 

Kış aylarında Atatürk Üniversitesi Tarafından düzenlenen Kar Film Festivalleri sayesinde insanlar sinemanın şimdiki yüzüyle tanışmıyor. Ancak bunun dışında bir gişe yetkilileri bilet almaya gelenlerin çoğunun yaşının 30 veya altı olduğunu söylüyor.