Erzurum’da suç işleme oranı batıya göre nasıl?

Erzurum’da suç işleme oranı batıya göre nasıl?

Tarih: 04.01.2024 20:15
Erzurum’da suç işleme oranı batıya göre nasıl?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, Erzurum’da ki asayiş olaylarında ki artışlara ve azalmalara değindi. 

ERZURUM’DA SUÇ ORANI YÜKSEK MİDİR? 

Devletin suç işlenmesinin önüne geçmek için çok çaba sarf ettiğini söyleyen Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, ne kadar önlem alınırsa alınsın insanların her zaman suç işleyebileceklerini söyledi. 

Bu durumun nedenlerinden bahseden Göğebakan, su ifadeleri kullandı; 

“Bu ne ile alakalı diye sorarsanız; ekonomik durumla, eğitimle alınan önlemlerle bir sürü etkileyen unsur var. Bu yüzden tamamını engelleme gibi bir şansınız yoktur. Dünyada hiç kimsenin yok. Zaten engelleyebilselerdi ceza mahkemeleri olmazdı”  

ERZURUM BATIYA GÖRE NASILDIR?

Konuşmasına, “Eğitim durumuna, ekonomik durumuna, yasalarına, yönetim biçimlerine ve yönetimlerinin işleyişine bağlı olarak bazı ülkelerde ki suç işleme oranı bazı bazı ülkelere göre daha fazlalık veya azlık gösterir” şeklinde devam eden Göğebakan, Türkiye ve Erzurum’u ele aldı. 

“Türkiye’de bu oran az mıdır? Çok değil. Peki, Erzurum batıya göre nasıldır? Büyükşehirlerden daha azdır denilebilir. Tabi buna bağlı olarak bölgeden bölgeye de suç tipleri değişiklik gösterebiliyor. Erzurum’da yoğun olarak şiddet olayları, etkili eylem olayları, uyuşturucu olayları, tabi bu batıdan daha çok değil ama yaygınlaşmaya başladı, halkın ekonomik durumuna bağlı olarak icra dosyaları yoğun olarak artış gösteriyor. Bunlar bölgelerin yöresel özelliklerine bağlı olarak değişebiliyor. Gelenek görenek gibi unsurlar daha etkili olabilme durumu da söz konusu. Erzurum’un son zamanlarda ki asayiş durumu genel olarak böyle. Erzurum’da suç işleme oranı çok yüksek midir? Hayır, ancak genel oran bütün ülkede artmaya başladı. Artık mahkemelerde ki yığılmalardan ve dosya sayılarından bunu anlayabiliyoruz.”