Erzurum'da tarım ve orman vizyonu toplantısı

​​​​​​​Erzurum ve Erzincan'da faaliyet gösteren Bakanlığa bağlı tüm kurum ve bağlı birimlerin yöneticilerinin katılımı ile, "Türkiye Yüzyılında Tarım ve Orman Vizyonu" çalışma toplantısı düzenlendi.

Tarih: 28.11.2022 12:13 Güncelleme: 28.11.2022 12:13
Erzurum

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bakan Vahit Kirişci’nin talimatlarıyla, "Türkiye Yüzyılında Tarım ve Orman Vizyonu" çalışma toplantısı gerçekleşti. Bakan Danışmanları Prof. Dr. Selahattin Çinar ve Cihad Ulus'un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Erzurum ve Erzincan illerinde faaliyet gösteren Bakanlığa bağlı tüm kurum ve bağlı birimlerin yöneticileri katıldı.

YENİ VİZYON TÜM BİRİMLERDE HAYATA GEÇİRİLECEK

Oldukça verimli geçen toplantıda; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin ''Türkiye Yüzyılında Tarım ve Orman Vizyonu'' ile ilgili proje ve projeksiyonları anlatıldı. Yeni vizyonun tüm birimlerde adım adım hayata geçirileceği ifade edildi. Toplantıda; Bakan Danışmanları, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin tarafından sunum konuşmaları gerçekleştirildi. Toplantının sonunda tarım ve hayvancılığın geleceğine büyük bir katkı yapacağı düsturuyla illere ve ülkemize hayırlı olmasını temennisinde bulunuldu.

Türkiye Yüzyılı nedir? Türkiye Yüzyılı’nın logosu ne anlama geliyor?

Türkiye Yüzyılı ile ilgili yapılan açıklama şöyle: " Devamlılık, daim olma,kendine yetme…. Türkiye Yüzyılı’nda canlı ve cansız tüm yaşamları kucaklayan ekosistemi bu üç hedefin odağında destekleyen projeler ile güçlendireceğiz. Sürdürülebilirliğin ana eksenini oluşturan çevre koruma, ekonomik kalkınma ve sosyal tekamülde bakanlıklarımızın yürüttüğü her faaliyet ve geliştirdikleri proje Türkiye Yüzyılına doğru atılan adımları işaret etmektedir. Türkiye Yüzyılı’nda sürdürülebilirliği doğru adımlarla kesintisiz kılacağız. Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan ve ortak geleceğimize sahip çıkacak her iş modeli Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının önceliklerinden olacaktır.

Türkiye Yüzyılı’nın 16 maddelik vizyonu:

Sürdürülebilirliğin Yüzyılı, Huzurun Yüzyılı, Kalkınmanın Yüzyılı, Değerlerin Yüzyılı, Gücün Yüzyılı, Başarının Yüzyılı, Barışın Yüzyılı, Bilimin Yüzyılı, Haklının Yüzyılı, Verimliliğin Yüzyılı, İstikrarın Yüzyılı, Şefkatin Yüzyılı, İletişim Yüzyılı, Dijitalin Yüzyılı, Üretimin Yüzyılı, İstikbalin Yüzyılı...