Erzurum'da umre semineri düzenlendi

Ramazan Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek Dadaşlara yönelik "Umre Eğitim Semineri" düzenlendi.

Tarih: 17.03.2023 18:22
Erzurum

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Ramazan Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik "Umre Eğitim Semineri" düzenlendi.

SEMİNERE 130 UMRECİ KATILDI

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere 130 umreci katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde konuşan İl Müftü Yardımcısı İsmail Yılmaz, "Kutsal topraklara yolculuk, yolculukların en güzeli, ziyaretlerin en faziletlisi, vuslatların en kıymetlisidir. Bu güzelliklere erişmek her Müslümana nasip olmuyor maalesef. Bu anlamda da ayrıca şükür halinde olmalıyız. Yolculuğunuzun kolay, ibadetlerinizin makbul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Katılımlarınız için de teşekkür ediyorum." dedi.

HAC VE UMRE SEMİNERLERİ NEDİR?

Hac ve Umre organizasyonlarında karşılaşılan problemlerin büyük bölümünün, hac öncesi yolculara verilecek eğitim seminerlerine ile ortadan kaldırılabilecek hususlar tespit edilmiştir. Bu itibarla hac öncesi eğitim seminerlerine katılımın mümkün olduğunca artırılması ve seminerlerin başarılı bir şekilde icra edilmesi önem arz etmektedir. Ömürlerinde sadece bir defa yaşayacakları bu kutsal yolculuğa onları hazırlamak, gerekli eğitim ve rehberliği sunmak, haccı hayatlarında bir milat haline getirebilmelerine yönelik çalışmalar icra etmek, Müftülüklerin en önemli görevlerinden birisidir.