Erzurum’da virüse karşı düşündürücü rahatlık !

Vaka sayısındaki düşüklük ilde 2’inci doz aşı oranının yüzde 71 düzeyinde kalmasına yol açtığı gibi, halkın gündelik yaşamından da adeta maske, mesafe ve temizlik kuralını da kaldırdı.

Tarih: 20.12.2021 18:31
Erzurum’da virüse karşı düşündürücü rahatlık !

Sinan AYDIN

Erzurum her yüz binde görülen kovid vakası sayısı düşüklüğüyle, hastalığın en az görüldüğü 12 il arasına girdi. Vaka sayısındaki düşüklük ilde 2’inci doz aşı oranının yüzde 71 düzeyinde kalmasına yol açtığı gibi, halkın gündelik yaşamından da adeta maske, mesafe ve temizlik kuralını da kaldırdı. Bilimsel veri olmamasına rağmen, cadde ve sokaklarda her yüz kişiden ancak birkaç kişinin maske taktığı gözlenirken, kahvehaneler, pastaneler gibi toplu bulunma yerlerinde maskesiz sohbetler ve kalabalıklar dikkat çekici boyuta ulaştı.

TEDBİR DE YOK DENETİMDE

Marketler gibi toplu alışveriş alanlarında maske takan müşteri sayısı hemen hiç seviyesinde görülürken, çoğu maskesiz kasiyerlerin hizmet verdiği, kasa önlerinde iç içe kuyrukların oluştuğu gözlendi. Camilerde ise maske takan cemaat parmakla gösterilir düzeye indi. Delta varyantından 6 kat daha etkili ve yayılma hızı bulunan Omicron’a karşı uzmanlar sıkça uyarı yapmasına karşılık Erzurum’da henüz toplumsal bir duyarlılığın olmaması dikkat çekici boyuta ulaştı. Erzurum’da her yüz binde görülen vaka sayısı bu yılın 8 – 14 Şubat tarihleri arasında 37.71’e kadar inmiş, daha sonra 4 – 10 Eylül aralığında 291’e kadar tırmanmıştı.