Erzurum’da yıl sonuna kadar 969 bin fidan dikilecek

''Geleceğe Nefes'' kampanyası kapsamında 2021 yılının sonuna kadar Erzurum’da 969 bin fidan dikilece. Rakamı bizzat Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli verdi.

Tarih: 01.10.2021 18:40
Erzurum’da yıl sonuna kadar 969 bin fidan dikilecek

 

1 yılda nüfustan fazla fidan

Sinan AYDIN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2021’in sonuna kadar Erzurum’da 969 bin, tüm Türkiye’de ise 252 milyon fidan dikileceğini açıklayarak, '' Geleceğe Nefes oluyoruz'' dedi. Açıklamada, ''Sizleri de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde şehrinizdeki fidan dikim alanlarına davet ediyoruz.'' çağrısında bulunuldu. 

YIL SONUNA KADAR 969 BİN FİDAN DİKİLECEK

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" etkinlikleri kapsamında Erzurumda da bugüne kadar on binlerce fidan toprakla buluştu. İlki 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve her yıl 11 Kasım’da gerçekleştirilecek olan fidan dikim etkinliği, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 il ve 973 ilçede aynı anda düzenecek.  Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde ilde bugüne kadar yüzbinleri geçen fidan dikim kampanyaları yapıldı. Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son yaptığüı açıklamada Erzurum'da 2021 yılı sonuna kadar dikilek fidan miktarını açıkladı. Bakan Pakdemirlinin yaptığı ve Dadaşları sevindiren açıkamada, ''2021’in sonuna kadar Erzurum’da 969 bin, tüm Türkiye’de ise 252 milyon fidan dikeceğiz. Geleceğe Nefes oluyoruz. Sizleri de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde şehrinizdeki fidan dikim alanlarına davet ediyoruz.'' çağrısında bulunuldu.

GELECEĞE NEFES KAMPANYASI NEDİR?

Türkiye ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğinde. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol' fidan kampanyasıyla Türkiye’nin dört bir yanında fidan dikiliyor. Online sistemle katılım sağlanan kampanyada isteyen fidan sahiplenebiliyor, isteyen ise fidan bağışında bulunabiliyor. Türkiye'nin yüzde 29,2'sini kaplayan orman alanlarının artması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili sivil toplum kuruluşları her yıl çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Üretilen fidanlar Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ilan edilen "Milli Ağaçlandırma Günü" gibi birçok organizasyonda kullanılıyor.

GELECEĞE NEFES OL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Geleceğe Nefes Ol başvuruları gündemde yer almaya devam ediyor. gelecegenefes.com adresi üzerinden yapılacak olan Geleceğe Nefes başvuruları 'fidan sahiplen' ekranı üzerinden gerçekleşiyor. Bu yılda 11 Kasım günü Ankara Yıldırım Beyazıt yerleşkesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile Geleceğe Nefes fidan dimi gerçekleşecek. İnternet üzerinden Geleceğe Nefes kampanyasına katılan katılımcılara sertifika verilecek. Geleceğe Nefes kampanyası katılımı ise ücretsiz gerçekleşiyor