ERZURUM’DAKİ İKİ YURT GEÇİCİ OLARAK BOŞALTILDI

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Merkez Yakutiye Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yurtlarının binaları depreme riskli olduğu için acilen boşaltıldı.

Tarih: 29.05.2023 19:40
ERZURUM’DAKİ İKİ YURT GEÇİCİ OLARAK BOŞALTILDI

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Merkez Yakutiye Anadolu Lisesi yurdunda kalan 50 öğrenci Erzurum Lisesi yurduna yerleştirilirken Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yurdunda kalan 50 öğrenci ise Şükrüpaşa Anadolu Lisesi yurduna yerleştirildiği öğrenildi. 

Erzurum’da bin 200 okul bulunduğunu ifade eden Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 50. Yıl Ortaokulu 30 Haziran 2023 tarihinde yeniden yapımı bitirilmiş olup teslim edileceğini söylediler. 

 Yetkililer,” Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Merkez Yakutiye Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yurtlarının binaları depreme riskli olduğu için acilen boşaltıldı. Merkez Yakutiye Anadolu Lisesi yurdunda kalan 50 öğrenci Erzurum Lisesi yurduna yerleştirilirken Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yurdunda kalan 50 öğrenci ise Şükrüpaşa Anadolu Lisesi yurduna yerleştirildi. Yine ayrıca 50. Yıl Ortaokulumuzun yeniden yapımı bitirilmiş olup 30 Haziran 2023 tarihinde teslim edilecek. Amacımız, depreme dayanıklılık bakımından riskli olarak değerlendirilen binalarımızı bir an önce depreme dayanıklı hâle getirerek güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturmak. Velilerimizin bize emaneti olan yarınımızın teminatı çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumak ve onları geleceğe hazırlamak en büyük önceliğimiz arasında yer alıyor.”