Erzurum’daki tekstil fabrikasının hedefi yurt dışına açılmak

Erzurumlu iş adamı Cem Yıldız, CEO’su olduğu Cem Texstiles Fabrikası’nın hedefleri arasında yurt dışına açılmak olduğunu söyledi.

Tarih: 15.08.2022 10:07
Erzurum’daki tekstil fabrikasının hedefi yurt dışına açılmak

Devrim AKTÜRK

Erzurumlu olan ve Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan Cem Texstiles Fabrikası’nın CEO’su olarak yatırımlarda bulunan iş adamı Cem Yıldız, “Üretim Bizim İşimiz” sloganıyla fabrikasında bulunan 130 çalışanına ücretsiz olarak motivasyon amaçlı Karadeniz Gezisi düzenlemişti. İstanbul’da fabrikası olmasına rağmen Erzurumlu olması, şehrin ekonomisini ve istihdamını artırmak amacıyla yatırımlar yaptığı öğrenilen Yıldız, kentte yeni yatırımlar yapmaya ve hedefleri doğrultusunda öncelikle bin istihdam oluşturmayı amaçladığı aktarıldı. Şu anda 130 çalışana istihdam sağlayan Yıldız, kentte göz dolduran bir isim olmayı başardı.

Öncelikli hedefleri arasında hem genç istihdamını, hem de kadın ve erkeğin eşit şekilde oluşumuyla bir istihdam ortamı sağlamak olduğunu söyleyen Yıldız, “Gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlatabilmek ilk hedeflerimizden.” dedi.

Fabrikalarının 10 yıl sonra daha gelişmiş ve dış ticarete açılmış bir biçimde planlamalarını yapacaklarını belirten Yıldız, “Kısmet olursa yurt dışına açılacağız. Erzurum’da ise bin 500 istihdamın olacağı bir fabrikasyon modeli oluşturmayı planlıyoruz. Hatta kendi markamızla yetinmeyeceğiz, kendi markalarımız, kendi mağazalarımız olacak. Hedeflerimiz büyük ve hem şehrimize, hem ülkemize, hem de dünya giyim sektörüne örnek bir model oluşturacağız. Bu yolda uzun bir serüven bizi bekliyor. Ve bunu ben değil, biz başaracağız. Biz kimiz sorusuna, biz bütün çalışma arkadaşlarımızla biriz ve bu güzel modeli oluşturmak için elimizden geleni yapacağız, cevabını vermek daha uygun olacaktır. Çünkü bu fabrika bütün çalışma arkadaşlarımın örnek ürünüdür. Her birine teşekkür ederim.” diye konuştu.