Erzurum´dan 5 proje birinci oldu

´TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasının bu yılki 48´inci programı Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Yarışmada Erzurum 5 projede birincilik elde etti. Bölgede birinci olan projeler, Ankara´da Türkiye birincil

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurum´dan 5 proje birinci oldu

Muhammed cOŞKUN

2016 yılında düzenlenen TÜBITAK 47´inci Liseler Arası Proje Yarışması´nda bölge genelinde sadece bir projeyle Erzurum birincilik elde edebilmişti. Bu yıl düzenlenen TÜBITAK 48. Liseler Arası Proje Yarışması´nda ise Palandöken´den 3, Yakutiye´den 2 proje olmak üzere toplamda 5 proje bölge birinciliği elde ederek, finalde Türkiye birinciliği için yarışmaya hak kazandı.

Erzurum´un liseler arasında düzenlenen proje yarışmasındaki başarısını gösteren Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, ?Geçen yıl düzenlenen TÜBITAK 47. Liseler Arası Proje Yarışması´nda Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sosyoloji dalında yaptıkları bir proje ile bölgede birincilik elde ederek Ankara´ya gitmeye hak kazanmışlardı. Ancak bu yıl bu başarının çok çok üzerine çıktık. İlçemiz Yakutiye´den 2, Palandöken´den ise 3 proje bu yıl bölgeden birincilik elde etti. İlçemizde birincilik elde eden projeler ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nevbettin Erbakan Fen Lisesi´nden çıktı. Şehrimizden toplamda 43 proje katılmıştı. Şimdi bu birincilik elde projeler ise henüz zamanı belli olamayan tarihte Ankara´da düzenlenecek finalde Türkiye birinciliği için yarışacaklar.? dedi.

 YAKUTİYE OLARAK MUTLUYUZ

Bölge birinciliğine 2 projenin Yakutiye´den çıkmasının büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Şimşek, ?Geçen yıl Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, bu yıl da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nevbettin Erbakan Fen Lisesi´nden TÜBİTAK Proje yarışmasında büyük bir başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bizleri bu tür konularda teşvik eden saygıdeğer kaymakamımıza teşekkür ediyorum.? dedi.