Erzurum’dan 50 Sporcu Şampiyonaya katılacak

Tekvando Erzurum İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu, Erzurum’da düzenlenen Ümitler Türkiye Şampiyonası ve Erzurum’da tekvandonun geldiği nokta hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 17.09.2023 17:18 Güncelleme: 17.09.2023 17:18
Erzurum’dan 50 Sporcu Şampiyonaya katılacak

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Murat Yamanoğlu, “Türkiye Tekvando Federasyonu Erzurum İl Temsilcisiyim. İlimizde Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası düzenleniyor. Erzurum’da tekvando adına ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleşiyor. Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’na 2500 sporcu, 300 idareci antrenör ve 100 hakem Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda bulunuyor. Şampiyona toplam 5 gün sürecek. Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nın bir özelliği de bu şampiyona sonrasında Milli Takımlarımız oluşturulur. Burada dereceye giren sporcularımız ve Milli Takım’a çağırılan sporcularımız yurtdışında ülkemizi temsil etmektedirler.”

1500 Aktif Lisanslı Sporcu 

Erzurum’da şu anda yaklaşık 10 tane tekvando kulübü bulunuyor. 2023 yılı içerisinde 1500 aktif lisanslı sporcu sayısı ile tüm spor branşları içerisinde Erzurum’da birinci sıradayız. Bu sene yine Analig’de, Anadolu Yıldızlar Lig’inde erkek tekvando takımımız Türkiye Şampiyonu oldular. Umarım bu tür turnuvaların sayısı artar. Böylece ilimiz de hem ulusal organizasyonlarda, hem de uluslararası organizasyonlarda daha büyük başarılara imza atar. 

Şampiyonada Erzurum’u 50 Sporcu Temsil Edecek

Erzurum’dan 50 sporcu Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda, Erzurum’u temsil edecek. Erzurum, tekvandoda çok başarılı bir noktada duruyor. Hem yönetim olarak, hem sporcu kalitesi olarak, hem de kulüpler olarak Erzurum Türkiye’nin en başarılı şehirlerinden birisidir. Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nın da, Türkiye Tekvando Federasyonu ve Federasyon Başkan Metin Şahin tarafından Erzurum’a verilmesi de Erzurum’a göstermiş oldukları değeri ve Erzurum’un tekvandodaki başarısını gösteriyor. Erzurum halkını 5 gün sürecek bu turnuvada ilimizin sporcularını desteklemeye bekliyoruz.