Erzurum'dan geçiyor ama faydası yok!

Ankara’dan hareket ederek 1 günde yolculuğunu tamamlayan ve tamamlarken de 7 ilde mola veren tur, Erzurum’a varış saati nedeniyle gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin çok kısa sürede görülmesine neden oluyor.

Tarih: 27.11.2023 14:18 Güncelleme: 27.11.2023 14:20
Erzurum

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Ankara’dan hareket ederek 1 günde yolculuğunu tamamlayan ve tamamlarken de 7 ilde mola veren tur, Erzurum’a varış saati nedeniyle gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin çok kısa sürede görülmesine neden oluyor.

Ankara’dan başlayarak Erzincan ve Erzurum üzerinden Kars'ta son bulan bir rotaya sahip olan ve Anadolu’nun tüm güzelliklerini gözler önüne seren harika bir tren yolculuğu olarak bilinen Doğu Ekspresinin, Erzurum’a varış saatinin geç olmasından kaynaklı olarak Erzurum’daki mola arasının da az olmasına neden olarak, gerek turist gelmesini bekleyen Taşhan Esnafı için gerekse şehir için olumsuz sonuçlar oluşturuyor ve turistlerin şehri gezmeden gitmesine neden oluyor. 

Konu hakkında tüm esnaf adına konuşarak görüşlerini bildiren Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Köroğlu ise, “gezilmesi ve görülmesi gereken ilimize sadece geçerken uğramak zorunda kalıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Köroğlu, “Doğu Express tren turları Erzincan’a erken vardığı ve Erzurum’ a geç varacağını da bildiği için burası için ayrılan mola süresini kısarak Erzincan’daki molayı uzatıyor. Erzurum’a geldiği zaman da zaten akşam olmuş ve Taşhan çarşısı olsun diğer gezilecek görülecek yerler olsun kapatılmış oluyor. Erzurum’a varışın akşam olduğu bilinerek mola süresinin Erzincan’da kullanılması, ilimiz için olumsuz sonuçlar oluşturuyor ve turu tercih eden kişilerin akıllarında sadece geçerken uğranacak bir yer gibi kalıyor. Biz bu saatlerin en azından buraya uyarlı bir şekilde yeniden planlanmasını istiyoruz. Tanıtılması, gezdirilmesi, gösterilmesi gereken bir sürü Tarihi eserimiz, değerlerimiz, kültürel ürünlerimiz ve yapılarımız varken dışardan gelen kişilerin uğrayıp gitmesi kabul edilmemeli. Yetkililerinde bu duruma el atarak gelen turisti tutmak için bir şeyler yapmalılar”.