Erzurum’dan Kars ve Ardahan’a yoğun ilgi

Bölge turları arasında Erzurum’da en çok tercih edilen Kars ve Ardahan illeri oldu

Tarih: 31.12.2023 20:02
Erzurum’dan Kars ve Ardahan’a yoğun ilgi

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum’da kış sezonunun başlamasıyla birlikte tarihsel kültür varlıklarını, doğal güzelliklerini, sanat eserlerini, mutfağını ve yerel halkın yaşayış biçimini tanımak için tercih edilen iller Kars ve Ardahan oldu. 

Yaz sezonunun kapanıp kış sezonun açılmasıyla gezi severlerin günübirlik turlarla Kars ve Ardahan’a gitmek için talepte bulunduklarını dile getiren acente işletmecileri, “gezi turlarında tercih esilen yerler arasında Kars’ın Ani Harabeleri ve Ardahan’ın Çıldır gölü yer almaktadır” açıklamalarında bulundular. 

Acente işletmecileri “Düzenlenen kültür turları sayesinde özellikle Türkiye’nin en soğuk illerinden olan Ardahan’da buz tutan Çıldır Gölü’nde atlı kızaklara binerek nostaljiyi yaşamak isteyen gezi meraklıları öncesinde Kars’ın Ermenistan’la sınırı haline gelen Ani harabelerini görmeden geçemiyorlar” diye konuştular. 

Demir Yolunda Da Tercih Kars ve Ardahan

Son yıllarda popüler olan ve git gide popülerliğini artıran Doğu Ekspresi turlarında da yine yerli yabancı birçok gezi severlerin beğendiği iller Kars ve Ardahan olurken, seyahat acenteleri gerçekleştirilen gezi turlarının iç turizme büyük katkılar sunduğunu belirttiler. 

Kışın vazgeçilmezi Kars ve Ardahan 

Kış aylarında Kars ve Ardahan, yaz aylarında ise, daha çok Doğu Karadeniz’e yönelik turlar organize ettiklerini belirten acente işletmecileri, “Kışın Kars ve Ardahan yöreleri, yazın da Karadeniz ve Doğu Karadeniz yöreleri gezi meraklıları için büyük ilgi uyandırıyor” diye konuşarak, Günübirlik gezilerin organize edildiğini ve 2 günlük konaklamalı turların rehberler dahilinde yapılarak hem bilgilendirici hem keyifli hem de çok daha ekonomik olduğunu açıkladılar.