?Erzurum´la gurur duyulmaz da, nereyle gurur duyulur?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı ve MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi´nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımı ile gerçekleşti. Referandum da Erzurum´dan çıkan yüzde 75´lik tarihi oy oranı için teşekkür eden Erdoğan, ?Erzurum´la gur

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Erzurum´la gurur duyulmaz da, nereyle gurur duyulur?

 

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´a son olarak 16 Nisan referandumu öncesinde geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 75´lik tarihî bir oranla evet oyu veren Dadaşlara teşekkür ederek, ?Erzurum´la gurur duyulmaz da, nereyle gurur duyulur? dedi.

Orta Doğu´nun en büyük tesisi olan fuar alanı ve MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi´nin Erzurumlulara hayırlı olması temennilerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Erzurum´a 400 milyon liralık bir yatırımla böyle bir eser kazandıran MNG Holdingi, inşasında katkısı olan mimarından, mühendisine, işçisine herkesi tebrik ediyorum? diye konuştu.

Son 15 yılda Erzurum´da yapılan yatırımlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada altyapıyı en güzel şekilde değerlendirmenin önemine vurgu yaparak, yatırımlarla Erzurum´un hak ettiği yere çıkacağına işaret etti.

?ERZURUM HAK ETTİĞİ YERE ÇIKACAK?

Altyapının değerlendirilmesi halinde, yapılan yatırımlarla Erzurum´un hak ettiği yere çıkacağına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Eğitimde 3 bine yakın derslik, yükseköğrenim yurtları yaparak, üniversitemizi geliştirerek ve yeni bir üniversite daha kurarak Erzurum´u çok ileri bir düzeye taşıdık. 11 yeni sağlık kurumu ve inşası devam eden şehir hastanesiyle, karşımızda sadece kendisine değil bölgesine hizmet veren bir şehir var. Sporda, diğer tesislerin yanı sıra, kış olimpiyatları için kurulan altyapıyla şehrimiz, tüm ulusal ve uluslararası yarışmaların tabii bir adayı hâline geldi. Toplu konutta, 10 binin üzerinde ev inşa edilirken, 49 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğuna 544 kilometre daha ilave ettik. Sivas´tan Erzincan´a, oradan buraya uzanacak hızlı tren hattıyla Erzurum, doğu-batı koridorunun önemli bir durağı hâline gelecek. Erzurum´a son 15 yılda yapılan hizmetleri tek tek saymaya kalksak, değil saatler, günler bile yetmez. Önemli olan bu altyapıyı en güzel şekilde değerlendirerek, Erzurum´u hak ettiği yere çıkartmaktır? ifadelerine yer verdi.

?ONLAR SALDIRDIKÇA, BİZ GÜÇLENİYORUZ?

Son 15 yılda Türkiye´nin 3 kat büyüdüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Allah´a şükür milletimizle birlikte bu zorlu yolu aştık, bugünlere geldik? diyerek konuşmasını ?Bu yolda nice badirelerle karşılaştık. Önümüze çıkartılan her zorluk daha sonrasında yeni imkânların, yeni müjdelerin habercisi hâline dönüştü. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde; anayasa, hukuk, adalet, her şey ayaklar altına alınarak yapılan haksızlığa karşı başlattığımız değişim, bizi işte 16 Nisan´a kadar getirdi. Partimizi kapatmaya teşebbüs ettikleri dönemlerden, hamdolsun yüzde 52 oy aldığımız bugünlere ulaştık. Kimi zaman sokakları karıştırarak, kimi zaman mahallelere hendekler kazarak, kimi zaman yargı-emniyet-asker içindeki çete mensuplarıyla darbe yapmaya çalışarak, kimi zaman ekonomik kriz çıkartmak için uğraşarak sürdürdükleri saldırıların hepsini de, hamdolsun boşa çıkardık. Onlar saldırdıkça, biz güçleniyoruz. Onlar çelme taktıkça, biz daha yükseğe çıkıyoruz. Onlar hile yaptıkça, biz doğruya daha çabuk ulaşıyoruz. Onlar ambargo uyguladıkça, biz kendimizi daha hızlı geliştiriyoruz. Şu anda biz insansız hava araçlarımızı yapıyor muyuz? Şu anda silahlı insansız hava araçlarımızı yapıyor muyuz? Ama ana muhalefetin başındaki ve onun yanındakiler, Kandil´i arkasına alanlar ne diyor? ´Silahlı insansız hava araçlarıyla piknik yapanları vuruyorlar´ diyor. Adamlar şu anda teröristlerin adını da ´piknik yapanlar´ koydular. Çıkıyor genel başkanı da ´ama onların yanında silah yoktu ki.´ diyor. Şimdi teröristin yanında silah yokmuş. Sayın Kılıçtaroğlu, sen oraya mı gittin? Sen orada mıydın? Giysileriyle, her şeyiyle bas bas bağırıyor ´ben buradayım diyor? şeklinde sürdürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; ?KARARLIYIZ?

Türkiye´yi, asıl vizyonu olan 2053 ve 2071´e taşıyacak altyapıyı tesis etmekte kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Hani kötü komşu ev sahibi yaparmış ya, aynen burada da teknolojide bizi böyle bir noktaya getirdiler. Bunların daha da iyisini yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız inşallah. Kendi silahlarımızın envaı çeşidini yapıyoruz. Kendi tankımızı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Temel savunma ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılamazsak, en kritik zamanda yola bırakılacağımızı yaşayarak öğrendik. Bunu ta Kıbrıs´ta öğrendik? şeklinsde konuştu. Teknolojiye ve güçlü bir altyapıya dayalı konularda bir anda netice almanın mümkün olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Elbette hâlâ çözmemiz gereken sıkıntılar var. Ama şu hâlimizle bile terörle mücadelemizi kimseye muhtaç olmadan sürdürebilecek durumdayız. 2023 hedeflerimiz, işte bu bakımdan çok önemlidir. Türkiye´yi asıl vizyonu olan 2053´e ve 2071´e taşıyacak altyapıyı, bu hedeflere ulaşarak tesis etmekte kararlıyız. Hiçbirimizin gidecek başka ülkesi, vatanı, devleti yoktur. Onun için, Türkiye´ye, ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Bizim ?tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet´ derken düşündüğümüz, hissettiğimiz, azmettiğimiz hakikat işte budur? ifadelerini kullandı.

?TÜRKİYE´NİN GÜVENLİĞİ, KENDİ SINIRLARINDA BAŞLAMIYOR?

Konuşmasında Türkiye´nin bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ?Türkiye´nin güvenliği, kendi sınırlarında başlamıyor. Eğer bir tehdit sınırlarımıza kadar dayanmışsa, zaten içeri de girmiş demektir. Son 35 yılda bu gerçeği acı bir şekilde ve ağır bir maliyetle öğrendik. Artık, güvenliğimiz için gereken adımları, tehditlerin bizzat kaynağında atmakta kararlıyız. Ülkemize yönelik saldırılarda bulunan bir terör örgütü mü var? Bu örgüt nerede eğitiliyor, donatılıyor, plan yapıyor, üzerimize yollanıyorsa, doğrudan orayı hedef alacağız. İşte bu politikayı pek çok ülke uyguluyor ve kimse onlara ses çıkarmıyor. Ama konu Türkiye olunca, bir anda farklı hassasiyetleri depreşiyor. PKK´ya karşı operasyon yaparsınız, ?topraklarımıza müdahale etmeyin´ derler. Öyleyse siz bu örgütü tepeleyin, bize tehdit olmaktan çıkartın? dersiniz, onu ya özellikle yapmazlar, ya da yapacak güçleri yoktur. DEAŞ´a karşı Irak halkını korumak ve destek vermek için yaptığımız girişimlere hep karşı çıkıldı. Hâlbuki Irak toprakları terör örgütleri tarafından delik deşik edilmiştir. Aynı şekilde Kuzey Irak Yönetiminin bağımsızlık sevdası, anlaşılır gibi değil? şeklinde konuştu.

?ÇÜNKÜ BİZ YARATILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVDİK?

Türkiye´nin, Kuzey Irak Kürtleri başta olmak üzere Irak´ta yaşayan tüm halkların yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ?Kredi verdik, her türlü desteği verdik. Ama bizi anlamadılar. Her dönemde, neye ihtiyaçları varsa, hepsini de, hiçbir karşılık gözetmeksizin karşıladık. Bunu, herhangi bir beklentiyle değil, kardeşlik ve komşuluk hukukunun bir gereği olarak yaptık. Saddam Kürtleri katlettiğinde ne kadar üzüldüysek ve hangi yardım kanallarını harekete geçirdiysek, Türkmenlerin üzerine gittiğinde, onların evlerinden, köylerinden, şehirlerinden uzaklaştırmaya çalıştığında da aynı tepkiyi verdik. Bağdat yönetimi Erbil´deki Kürt kardeşlerimizin haklarını, hukuklarını çiğnediğinde nasıl onların yanında yer aldıysak, Musul´daki Arap kardeşlerimiz için de aynısını yaptık. Bizim kimsenin kökeniyle, diliyle, meşrebiyle bir meselemiz yoktur. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik? diye söyledi.  

FETÖ, ÜMMETİ PARÇALADI

Milleti parçalamaya çalışan FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin, kesintisiz sürdürüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Bu FETÖ denilen adam ümmeti parçaladı maalesef. Fakat şu anda nerede? Amerika´da. Amerika ona 400 dönüm arazi tahsis etmiş, orada beyler gibi yaşıyor. Buradan kaçanların bir kısmı da yanında. Ama bir kısmı da nerede yaşıyor? Dünyanın değişik yerlerinde, sığınacak delik arıyorlar. Nereye kaçarsanız kaçın, biz de sizi kovalayacağız? dedi.