Erzurumlu Arda Milyoner Oldu

Hınıslı genç, katıldığı Kim Milyoner Olmak ister yarışmasında 1 milyonluk soruyu da bilerek büyük para ödülünün sahibi oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumlu Arda Milyoner Oldu

Sinan AYDIN

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Erzurumlu Arda Ayten, 1 Milyonluk soruya doğru yanıt vererek büyük ödülün sahibi oldu. Genç Dadaş, yarışma boyunca 1 milyon TL para ödülünü alan ilk yarışmacı olarak ta tarihe geçti. Türk televizyonlarının en uzun soluklu bilgi yarışması olan Kim Milyoner Olmak İster yeni sezona Kenan İmirzalıoğlu´nun sunuculuğunda ve 1 Milyonluk soru ile merhaba dedi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi´nde tıp fakültesi öğrencisi olan 19 yaşındaki Erzurum´un Hınıs ilçesi doğumlu Arda Ayten, yarışmada tarihi anların yaşanmasını sağladı. Genç yarışmacı, önceki sezonda 12. soruya kadar gelmişti. Reyting rekorları kıran yarışmada, Arda Ayten an itibariyle 1 Milyonluk soruyu açtırdı. Sorunun yayınlanmasıyla birlikte milyonlarca kişi de ekranları başında doğru yanıtı beklemeye başladı.

TOPRAK CEVABINI VEREREK BÜYÜK ÖDÜLÜ KAZANDI

Kim Milyon İster´de çıkan soru şöyle oldu:

On kıtadan oluşan İstiklal Marşı´nın tamamında bu kelimelerden hangisi daha az geçer?

A) Vatan
B) Kan
C) Toprak
D) Yurt

Milyonluk soruya Arda Ayten, Toprak cevabını verdi. 1 milyonluk sorunun doğru yanıtı Toprak cevabı çıkınca, yarışmada büyük sevinç yaşandı. Arda Ayten duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Kenan İmirzalıoğlu bir milyonluk çekini ´ağır bir çek´ diyerek Arda Ayten´e verdi. O anlarda stüdyoda alkış tufanı koptu. Arda Ayten´in başından konfetiler yağdı. Erzurumlu genç, kazandığı para ile ne yapacağının sorulması üzerine, kitap alarak okumaya ve öğrenmeye devam edeceğini, yaşamı boyunca hep öğrenci kalmaya çalışacağını ifade ederek gönülleri de kazandı.