Erzurumlu çiftçisi buzağısına sahip çıkıyor

?Buzağıma sahip çıkıyorum, ülkeme katkı sağlıyorum´ kampanyası meyvelerini verdi, geçen yıl Erzurum´da 273 bin 842 buzağı elde edildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumlu çiftçisi buzağısına sahip çıkıyor

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum İl tarım ve Orman Müdürlüğü´nün kırsalda buzağı ölümlerinin önüne geçmek için yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. Çiftçilerin bilinçlendirilmesi sonucu 2019 yılında, 273 bin 842 buzağı elde edildiği açıklandı. İl Tarım Müdürlüğü´nün başlatmış olduğu ?Buzağıma sahip çıkıyorum, ülkeme katkı sağlıyorum´ kampanyası kapsamında, ilçe tarım müdürlükler tarafından ilçe ve köylerde hayvan yetiştirici köylülere yönelik bilgilendirici toplantılar düzelendi.

EKİPLER FEDAKARCA GÖREV YAPTI

Atatürk Üniversitesi ile koordineli bir şekilde, ilçelere yönelik seyyar hayvan hastanesi hizmeti verildi. 1 yıl boyunca seyyar hayvan hastanesi aracı tüm ilçelere gitti. Veteriner hekimler ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri, ahırlara bizzat giderek hayvanları sağlık taramasından geçirdi. Hasta hayvanlar için tedavi uygulandı, buzağılar için beslenme önerilerinde bulunuldu. Üreticilerin doğru bildiği yanlışlar anlatıldı, özellikle buzağı ölçümlerinin önüne geçmek için çalışma yapıldı.

??BUZAĞIMA SAHİP ÇIKIYORUM, ÜLKEME KATKI SAĞLIYORUM´´

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün yaptığı açıklama, çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini ortaya koydu. Müdürlük yaptığı açıklamada, ??Buzağıma Sahip Çıkıyorum, Ülkeme Katkı Sağlıyorum... İlimizde 2019 Yılında Bakanlığımızın destekleri ile yetiştiricilerimiz ve İl/İlçe Müdürlüklerimiz el ele vererek 273.842 buzağı elde ettik. 2020 Yılında daha fazla buzağı elde ederek yeni hedeflere ulaşmak üzere buzağılarımıza sahip çıkalım. İlçe Müdürlüklerimizden göbek kordonunda kullanmak üzere klips temin edebilirsiniz´´ denildi.