Erzurumlu şehit er Sedat Sorgun´un yengesi anlatmış, Bir Türkiye Ağlamıştı.

Şehit er Sedat Sorgun´un yengesi Türkiyeyi ağlatmıştı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumlu şehit er Sedat Sorgun´un yengesi anlatmış, Bir Türkiye Ağlamıştı.

Sinan AYDIN

13 Şehit arasında bir de Erzurumlu var. İşte detaylar ve Erzurumlu Şehidimizin 2 yıl önce yengesinin dile getirdikleri?Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akrar yaptığı açıklamada, ?Pençe Kartal-2 Harekât bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır´ ifadelerini paylaştı. Bakan Akar, ?Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir.

ALÇAKLAR KATLİAM YAPTI!

Böylece PKK´nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekâtın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Bu arada vatandaşlarımızı şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hâle getirilmiştir. " ?Keşke 13 vatandaşımızı oradan sağ salim çıkarabilseydik´ diyen Akar, ?Ancak alçaklar, caniler, bu silahsız masumları yaptıkları katliamla şehit ettiler." diye konuştu.

YENGESİ TÜRKIYE?Yİ AĞLATMIŞTI! 6 YILDIR SEDAT SORGUN´U BEKLİYORDULAR...

Bundan 2 yıl önce Erzurum Yakutiye Meydanında konuşan, Sedat Sorgun´un yengesi Elvan Çoban, ?Kaçırıldı, canilerin elinde, PKK´ların elinde, o bir can, o bir evlat, biz yaşayamıyoruz. Biz ona bir şey yapamıyoruz. Biz onun için ölüyoruz.

Yeter arkadaşları perişan oldu, aile perişan oldu. Hasta teyzesi yataklardayken, kalktı nöbet bekliyor. Bir ses verin yeter. Biz devletimizin arkasındayız, polisimizin, askerimizin arkasındayız. Bizim canımız kanımız vatanımıza feda?

HİÇBİR ANNE GÖZYAŞI DÖKMESİN!

Sedat için değil, bütün askerler, polisler için... Hiçbir anne şehit için ağlamasın, hiçbir anne evladı için gözyaşı dökmesin... Sedat 5 yıldır yok, benim 2 çocuğum var gitsin Hakkari´de askerliğini yapsın gelsin.

Ben Elvan Çoban, Sedat Sorgun´un yengesi. Sedat Sorgun 2015 tarihinde Diyarbakır´dan buraya izine Erzurum´a geliyordu. Van´da askerliğini yapıyordu. Terörler tarafından teyzesi ve dayısının yanında kaçırıldı."