Erzurumlu Atletlerden Büyük Başarı

Erzurumlu Milli Atlet Ömer Faruk Bozdağ ve Mevlüt Aras, Balkan Şampiyonası’na ve Türkiye Şampiyonası’na damga vurdular

Tarih: 20.02.2024 20:24 Güncelleme: 21.02.2024 13:31
Erzurumlu Atletlerden Büyük Başarı

www.gunebakiserzurum.com / Halil İbrahim Aktaş 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Balkan Şampiyonası'nda ve Türkiye Büyükler Ferdi Salon Atletizm Şampiyonası'nda yarışan Erzurumlu Mevlüt Aras ve Ömer Faruk Bozdağ, her iki şampiyonanın da en çok konuşulan isimleri oldular. Atletizm Antrenörleri Fesih Doğan, İsmail Güzeloğlu ve Yavuz Bayram'ın yetiştirip atletizme kazandırdıkları Mevlüt Aras ve Ömer Faruk Bozdağ, elde ettikleri dereceler ile büyük dikkat çektiler. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Balkan Şampiyonası'nda yarışan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusu Ömer Faruk Bozdağ, 800 metre koşuyu 1.47.74 gibi bir süre ile tamamlayarak hem Balkan Şampiyonluğu'nu kazandı hem de bu süre 800 metre koşunun Türkiye rekorunun sahibi oldu.


2 yıldır sakatlık ile uğraşan Mevlüt Aras ise 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Büyükler Ferdi Salon Atletizm Şampiyonası'na katıldı. 2 yıllık sakatlığının ardından şampiyonaya katılan Aras, elde ettiği başarı ile adından söz ettirdi. Mevlüt Aras, 2 yıl gibi uzun bir sakatlık süresinin ardından katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda 800 metre koşuda Türkiye 2.'liği elde ederek pistlere muhteşem bir geri dönüş yaptı.
Mevlüt Aras ve Ömer Faruk Bozdağ'ın antrenörü olan İsmail Güzeloğlu, sporcuların elde ettiği başarıların ardından önemli açıklamalarda bulundu. Güzeloğlu, yetiştirdikleri sporcuların çok güzel dereceler elde ettiklerini, uluslararası yarışmalarda Milli Takım'ı göğüsleyeceklerine inandıklarını ifade etti.


Atletizm Milli Takım Antrenörü İsmail Güzeloğlu: “Ömer Faruk Bozdağ, yarıştığı Balkan Şampiyonası’nda 800 metrede 1.47.74 süre ile şampiyonada Türkiye rekoru kırarak Balkan Şampiyonu oldu. Türkiye rekoru kırarak Balkan Şampiyonu oldu. Mevlüt Aras daha önceki 800 metre Türkiye rekorunu elde ettikten sonra, sakatlığından dolayı 2 yıl ara vermişti. En son gerçekleşen Türkiye Büyükler Ferdi Salon Atletizm Şampiyonası’nda, Mevlüt Aras 2 yıllık sakatlığın ardından 800 metrede Türkiye 2.’liği gibi çok güzel bir derece ile sakatlıktan döndü. Sporcularımız çok güzel dereceler elde ediyorlar. Alttan yetişen sporcularımızın uluslararası yarışmalarda Milli Takım’ı göğüsleyeceklerine inanıyoruz.”