Erzurumlu çiftçilere “tohum” desteği

Erzurum genelinde çiftçilere 652 ton bayraktar cinsi buğday tohumu dağıtıldı.

Tarih: 18.10.2023 18:35
Erzurumlu çiftçilere “tohum” desteği

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

“Güzel Olur Erzurum’da Güzlük Buğday” projesi kapsamında, Erzurum genelinde çiftçilere yüzde 60 hibe yüzde 40 çiftçi desteği verildi. 26 bin dekar alana ekim yapılarak yaklaşık bin 300 çiftçiye tohum dağıtıldı. 

Erzurum Palandöken İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Yiğit proje hakkında açıklamalarda bulundu. Yiğit, “İlimiz ve İlçelerimiz geçimlerini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır” şeklinde başladığı açıklamalarında, “Bitkisel üretim ilimizde ve ilçemizde, daha çok hayvancılık girdilerini temin etmek üzere hayvan-besi materyali hazırlamak üzere yapılan bir üretim şeklidir” ifadelerini kullandı. 

Sözlerine, “Çiftçilerimiz genelde yem girdi maliyetlerinin yüksek olduğundan bahsederler” şeklinde devam eden Yiğit, açıklamalarını; “Bu anlamda bakanlığımızın güzlük tohum ekilişiyle birlikte, çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla tohum desteğimiz olmuştur. Bundan dolayı vatandaşlar daha uygun şartlarda maliyetleri aşağı çekmek amacıyla bakanlığımızın bir katkısı vardır” diyerek sonlandırdı.  

Bu projenin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın et ve süt ürünlerinin hafiflemesini sağlamak amacıyla yapmış olduğu bir destek projesi olduğunu söyleyen Palandöken İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Yiğit, çiftçiler için hayırlı olsun mesajını da unutmadı.