Erzurumlu Kadınların Lezzet Dolu İş birliği

Erzurum'un gurme lezzetleri kooperatif çatısı altında buluşarak, Erzurum'un zengin lezzet mirasını yaşatıyor.

Tarih: 09.05.2024 00:32 Güncelleme: 09.05.2024 11:25
Erzurumlu Kadınların Lezzet Dolu İş birliği

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurumlu yedi kadın, şehrin gurme damak tadını bir adım öteye taşımak için bir araya geldi. Son dönemde kadın girişimciliğinin yükselen trendiyle birlikte kurulan "KARKENT Kooperatifi", şehrin eşsiz yemek kültürünü korumayı ve daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.

Erzurumlu kadınlar, birlikte yemek pişirme geleneğini yaşatmak ve geleneksel lezzetleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla harekete geçti. 

Geleneksel Tatlar, Modern Sunumlar

KARKENT kadın Kooperatifinin ilk amacının geleneksel Erzurum mutfağının en sevilen yemeklerini modern sunumlarla birleştirerek müşterilere sunmak olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Günay Hurşit, diğer bir amaçlarının ise kadınların ekonomik bağımsızlıklarını desteklemek, iş birliği ve dayanışma ruhunu güçlendirmek ve şehrin sosyal dokusuna katkı sağlamak olduğunu aktardı. 

Yedi Kadın, Bir Kooperatif!

Yedi cesur kadının bir araya gelerek kurduğu yemek kooperatifi geleneksel Erzurum mutfağının sırlarını gün yüzüne çıkarıyor ve damakları şölene davet ediyor. 

Yedi kadının kendi yeteneklerini ve deneyimlerini birleştirerek Erzurum'un en lezzetli yemeklerini sunmak için bir araya geldiğini belirten Hurşit, “Kooperatifimiz geleneksel Erzurum mutfağının en sevilen yemeklerini titizlikle hazırlayarak müşterilerine sunuyor. Ayrıca sadece kendi mutfağımızın değil farklı kültürlerin, farklı illerin ve farklı yörelerin de eşsiz lezzetleri kooperatifin menüsünde yer alıyor. Burada hazırlanan her bir yemek, sadece ustalıkla değil, aynı zamanda yürekten bir emekle hazırlıyoruz ve misafirlere sunuyoruz ” ifadelerini kullandı. 

Helal kazanç ve geniş hizmet yelpazesiyle kurulan kooperatif, şehrin gurme tutkunlarını heyecanlandırıyorken, Kooperatif başkanı ve ortakları, işlerini etik değerlere dayandırarak helal kazanç ilkesini benimseyerek hareket ediyor. Öyle ki müşterilerine sundukları ürünlerin ve hizmetlerin, daima adil ve doğru yollarla elde edildiğini, aldıkları her ürünlerin aynı zamanda evde de kullandıkları ürünler olduğunu belirttiler. 

Müşteri Memnuniyeti Odaklı Yaklaşım

Kooperatif başkanı Günay Hurşit ve ortakları, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedefleyerek geniş bir hizmet yelpazesi sunmayı amaçladıklarının altını çizerken, geleneksel Erzurum mutfağının lezzetlerinden başlayarak, çeşitli yemek seçenekleri, catering hizmetleri, özel etkinlik organizasyonları ve daha fazlasıyla müşterilerine kaliteli bir deneyim sunmayı planladıklarını vurguladılar. 

3 Çeşit Yemeğin Yanında Sınırsız Çay İmkanıyla 100 TL!

Günay Hurşit, kooperatiflerinin müşterilerine daha geniş bir seçenek sunmayı ve aynı zamanda bütçe dostu bir alternatif sunmayı hedeflediklerini belirtirken, her gün değişen ve zengin lezzet seçeneklerine sahip olan üç farklı yemeğin, sınırsız çay eşliğinde sadece 100 TL'ye sunulduğunu belirtti.

Başkan, "Müşterilerimizin memnuniyeti ve sağlıklı beslenmelerine katkı sağlamak bizim önceliğimiz. Yeni menümüzde herkesin damak zevkine uygun bir seçenek bulabileceğine inanıyoruz. Üstelik bu lezzet şöleni, sınırsız çayla daha da keyifli hale gelecek" dedi.