Erzurumlu şoförler hallerinden memnun değil

Erzurumlu şoförler, Dünya Şoförler Günü’nde konuştu

Tarih: 02.12.2023 09:48
Erzurumlu şoförler hallerinden memnun değil

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Geçtiğimiz gün, 30 Kasım 2023, Dünya Şoförler Günü olarak kutlandı. Ancak şoförler bulundukları konumdan memnun olmadıklarını dile getirdiler. 

“Erzurum’da bildiğiniz üzere otobüs şoförleri ve minibüs şoförleri var. Otobüs şoförleri de Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini kullanan ve özel otobüsleri kullanan şoförler var. Minibüs şoförlerini bilemeyiz ama bizim durumumuz çok muzdarip. Benzin parasını yetiştiremiyoruz ve aldığımız maaşlar bize yetmiyor. Belediye’nin otobüslerini kullanan arkadaşlardan ziyade biz başkasının otobüslerini kullanıyoruz. İşverenlerimizden asgari ücret bile alamıyoruz. Erzurum caddeleri artık çok dar, yollarda çok fazla araba bulunuyor, kaldırımlarda bir o kadar çok araba bulunuyor. Daha geniş yolların olmasını istiyoruz. Otobüsler için daha rahat hareket alanlarının olması hem bizim için hem de yolcular için daha elverişli olacağını düşünüyoruz. Bunun gibi daha birçok sorun sayabiliriz ancak genel olarak büyük sıkıntılar bunlar” 

“ALDIĞIMIZ ÜCRETLER BENZİNİMİZİ KARŞILAMIYOR”

Dünya Şoförler Günü’nde konuşanların arasında minibüs şoförleri de vardı. Minibüs şoförleri var olan problemler arasında ki en büyük sıkıntının alınan minibüs ücretleri olduğunu dile getirdi. “Aldığımız paralar bizim benzim paramızı, araba yıkama, tamirat paramızı karşılamıyor” şeklinde konuşan minibüs şoförleri şoförler günü için, “kutlanmasa daha iyi” ifadelerini kullandılar.