Erzurumlu Vatandaşlar İsrail’i Kınadı

İsrail’in Filistin’e karşı devam eden saldırıları üzerine Erzurumlu vatandaşlar, görüşlerini belirttiler.

Tarih: 16.10.2023 18:25
Erzurumlu Vatandaşlar İsrail’i Kınadı

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz 

Erzurumlu vatandaşlar, Filistin’e karşı yapılanları insanlık suçu olarak nitelendirdi. Bu saldırıların artık bitmesi ve barışın sağlanması gerektiğini ifade eden Erzurumlu vatandaşlar, Filistin’de ki dramın bir an önce bitmesi için Allah’a her gün dua ettiklerini belirttiler. 

“Gözlerimizin Önünde Bir Ülke Yok Oluyor”

Ahmet İnir, “Filistin’de ki içler acısı bir durumdur. Biz de dâhil dünya bu zulme sessiz kalıyor. İsrail’in içinde ki birazcık bile inandıkları Allah’ın korkusu kalmamış. Gazze’de bebeklerin üstüne bomba yağdırıyorlar. Bu insanlık suçudur, kimse böyle bir şeyi kabul edemez. Avrupa, Ukrayna’da ki olaylara gösterdikleri tepkiyi Ortadoğu’da göstermiyorlar.  Yapılanlar artık dini boyutu aşmış durumda. Bu bir insanlık dramıdır, bu zulme kimsenin sessiz kalmaması lazımdır.” 

Yunus Emre Gözebatan, “Bu durum yıllardır devam eden bir şeydir. Ara sıra böyle gündeme geliyor. Eminim ki 1-2 hafta sonra gündemden düşecektir. Ancak herkesin bilmesi gereken bir şey var; orada bebekler her gün ölmeye devam ediyor. Biz burada rahatlıkla istediğimizi söylüyoruz ama bizim tepkilerimiz hiçbir şeyi değiştirmiyor. Asıl dünyanın bu duruma tepki göstermesi gerekiyor. Müslüman devletlerin artık harekete geçmesi gerekiyor. Ülkemizde ki siyasilerin artık devreye girmesi gerekiyor. Yoksa herkes konuşur, herkes tepki gösterir. Önemli olan harekete geçmektir.