Erzurumlular “asayişi” değerlendirdi

Erzurumlu vatandaşlar, Erzurum’un belirli bölgelerinde yaşanan suç olaylarında ki azalışa değindi.

Tarih: 15.11.2023 17:05 Güncelleme: 15.11.2023 17:05
Erzurumlular “asayişi” değerlendirdi

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Özellikle Yakutiye ilçesinde ki suç oranının azaldığını söyleyen vatandaşlar, yabancı uyruklu kişilerden (Suriyeli, Afganlı) kaynaklanan suç oranlarının daha fazla olduğunu söyledi. 

“Burası Erzurum’u bile herkesin bildiği bir yer. Gölbaşı semti, burada eskisi kadar çok fazla suç işlenmiyor. Özellikle uyuşturucudan kaynaklanan suçlar çok fazlaydı ancak son aylarda azaldı. Burada çok fazla metruk bina olduğu için sürekli o binalara giren çıkan gençleri görüyorduk. Birbirlerine içeri de ne verip ne aldıklarını da az çok tahmin edebiliyorduk. Emniyet güçleri bizim sesimizi duydu burada devriye sayısını daha da artırdı. Bunun dışında sadece burada değil, Erzurum’un çoğu yerinde hırsızlık olayları da azaldı. Kış ayının da yaklaşması ile beraber, sabah depolarımıza gittiğimiz de kilitlerin üstlerinde çizikler görüyorduk. Depolara girmeye çalışan insanlar olduğunu anlıyorduk. Buralarda çok kamera olmadığı için polisimiz de olaylara bakarken zorlanıyordu. Öyle günler geride kaldı. Bizim isteğimiz geceleri buralarda biraz daha devriye sayısını artırmaları. Bu sayede işlenen suçlar daha da azaltılabilir, herkes daha huzurlu ve güvenli hissedebilir.”  

SIĞINMACILAR KAVGA ÇIKARIYOR!

Mahallebaşı semtinde yaşayan esnaf, sığınmacıların sürekli kendi aralarında kavga etmelerinden rahatsız oluyor.

“Burada dükkân açtıkları yetmezmiş gibi sanki kendi yerlerindeymiş gibi kendi aralarında bağırıp çağırıyorlar, kavga ediyorlar. Bazen çok fazla kalabalık oluyorlar. Bizde müdahale edemiyoruz. Örneğin birisi çıkarda burada silah ile ateş etse merminin gelip bizi bulacağından korkuyoruz. Polis devriyesi olmasa bile burada zabıta veya bekçi sayısını çoğaltmalarını istiyoruz.”