Erzurumlular neyi tercih edecek?

Erzurumlular “ithal belediye başkanı” istiyor mu? Detaylar haberin devamında…

Tarih: 05.12.2023 16:28
Erzurumlular neyi tercih edecek?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurumlu vatandaşlar “ithal belediye başkanı” söylemlerine cevap verdi. Erzurumlu gençler, dışarıdan gelecek herhangi bir belediye başkan adayını desteklerken, orta yaşlı ve yaşlı vatandaşlar ise Erzurum’a gelmesini istedikleri belediye başkanının Erzurum’dan bir insan olması gerektiğini söylediler.

“Bugüne kadar gelen Belediye Başkanlarımızın hepsi bizim memleketimizin insanıydı. Çok çalıştılar fakat bu asla yetmedi” ifadelerini kullanan genç Erzurumlular, “Fakat bu çalışmalar yetmedi. Erzurum’da hâlâ göç ve işsizlik sorunu yaşanıyor. Bizler, iş bulamıyoruz. Bulduğumuz işlerde ise işverenler hakkımızı yemenin bir yolunu arayarak bizi çalıştırıyorlar. Yıllardır stadın yenilenmesini istiyoruz ama hâlâ ortada hiçbir şey yok. Umarız gelecek olan belediye başkanı bizim için daha verimli çalışmalarda bulunur” şeklinde konuştular. 

Bunun üzerine konuşan Erzurumlu yaşı geçkin vatandaşlar, “Yıllardır bu memlekette yaşıyoruz. Biz başkanımızdan memnunuz. Kalmasını istiyoruz. Tabi ki de söz yine bizim vatandaşlarımızın ama bu insanın bu memleket üzerinde emeği çok” ifadeleriyle memnuniyetlerini dile getirdiler.