Erzurumlularda “yangın tüpü” bilinci

Erzurumlu vatandaşların apartmanlarında yangın tüpü var mı? Yangın tüpü kullanımı bilinci nasıl?

Tarih: 17.12.2023 00:37
Erzurumlularda “yangın tüpü” bilinci

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum, yangın gibi acil durumlarla başa çıkma konusunda vatandaşlar arasında bilinçlenmeyi artırıyor. Son dönemde yangın tüplerine olan ilgi ve bilincin yükseldiği gözlemleniyor.

Türkiye’de son yıllarda meydana gelen yangın olayları, vatandaşları kendi güvenlikleri konusunda daha duyarlı hale getiriyor. Bu doğrultuda, yangın söndürme ekipmanları arasında önemli bir yere sahip olan yangın tüplerine olan talep artıyor. Yangın tüpleri, küçük çaplı yangınları kontrol altına almak ve büyümeden söndürmek için etkili bir araç olarak kabul ediliyor.

Erzurumlularda ise bu bilinç 2023 yılında biraz daha artmış durumda. Günümüzde her apartman yönetimi yangın konusunda vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor ve yangın tüplerinin değişimini ve kontrollerini yaptırmayı ihmal etmiyor. 

Erzurumlu vatandaşlar, yangın tüpü kullanımı konusundaki bu bilinci artırarak, kendi güvenliklerine ve çevrelerindeki topluluğun güvenliğine katkı sağlıyor. Yangın tüpü bulundurmanın yanı sıra düzenlenen eğitimlere katılım, yangın anında doğru müdahaleyi yapma konusunda önemli bir role sahip.