Erzurumlulardan “ZAM” isyanı…

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden sigara zammını açıklayan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir grup sigara çeşidine zam geldiğini söylemişti.

Tarih: 02.11.2023 17:06
Erzurumlulardan “ZAM” isyanı…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Peki, gelen zamlar üzerine Erzurumlu vatandaşların aklından ne geçiyor. Detaylar haberin devamında…

“Bu saatten sonra 100 TL olsa da kâr etmez” 

Türkiye’de en çok sigara içilen yerlerden biri olan Erzurum’da vatandaşların çoğu; “sigara 100 TL olsa yine içeriz” ifadelerini kullandı. Kimileri ucuz olduğu için eskisi gibi tabakalara dönmek istediğini belirtirken, kimileri ise bu tutumlarından ötürü, sigara zammına evet diyenlere sert tepki gösterdiler. 

Nuri Aktapan, “Önce sigaraya zam, sonra da her şeye. Her zaman aynı şeyi yapıyorlar. Sigaraya zam yaptıkları zaman kısaca sinirleniyoruz. Son her şeye zam gelmeye başlıyor. Alıştık boş ver diyoruz. Ancak gerçekten alıştık artık. Ben bu saatten sonra 100 TL bile olsa içerim. Onlar zam yatıkça daha keyifli içerim.” 

Osman Kaynar, “Sigaraya çok erken yaşta başladım. Bırakmayı da düşünmüyorum. İstedikleri kadar zam yapabilirler. Zaten dünyanın parasını kazanıyorlar, bir de servetlerine servet katmayı düşünüyorlar herhalde. Yani ben çok içerim fiyatı beni ilgilendirmiyor. Sigaraya gelen her zam da ekonominin ne kadar kötü olduğunu bize dolaylı yoldan anlatmaya çalışıyorlar. Hem komik hem de üzücü bir durum, maalesef.” 

Ersin Aykana, “Bir tek sigara zevkimiz var. Onu da elimizden yavaş yavaş almaya başlıyorlar. Ülkemiz bu kadar mı batmış durumda? Gelen her haber neden hep zam haberi? Yazık bu ülkenin vatandaşlarının ümitlerine. Bazen ellerim kırılsaydı da bazı hataları yapmasaydım diyorum. Eminim ki çoğu insan benimle aynı fikirdedir.”