Erzurumspor 3´üncülükte karar kıldı

Son beş haftada yalnızca bir maç kazanabilen Erzurumspor evcinde Hacettepespor´a da puan vererek 3´üncü sırada kaldı. Şampiyonluk ümidi kalmayan ekip, 1´inci lig ümidini playoff maçlarına bıraktı. Ofspor´un küme düşmesinin kesinleştiği haftada Amed aldığı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumspor 3´üncülükte karar kıldı

Günebakış/Murat ÖZDEMİR

9´UNCU BERABERLİK

Evinde sezonun ilk yarısında Kahramanmaraşspor ile 0-0 berabere kalan Erzurumspor ikinci yarının iç sahada ilk beraberliğini de Hacettepespor karşısında aldı. Geçilen hafta deplasmanda Anadolu Üsküdar ile 1-1 beraberlik elde eden ekip Kemal Kılıç´la çıktığı 2´inci maçını da bir puanla geçti. Erzurumspor son beş haftada bir galibiyet 2 yenilgi ve 2 beraberlikle 4 puan kazanarak, sezonun en kötü performansını sergiledi.

ERZURUMSPOR PERFORMANSI

Erzurumspor Hacettepespor beraberliği ile toplamda 9, iç sahada ise 2´inci kez 2 puan kaybetti. 15 maçını kazanan 9 beraberlik ve 7 yenilgisi bulunan ekibin attığı gol sayısı 52, yediği gol sayısı da 32´de kaldı. Sahasında oynadığı 15 maçının 8´ini kazanabilen, 2 beraberlik ve 5 de yenilgi alan ekip, iç sahada 26 gol attı, 15 gol yedi. Mavibeyazlı ekip 31´inci hafta sonunda gurup sıralamasında toplamda 54 puanla 3, iç sahada 26 puanla 10, dış sahada ise 28 puanla ilk sırada bulunuyor.

HAFTANIN YORUMU

Spor Toto 2´inci Lig Beyaz Grupta 31´inci hafta maçlarında 28 gol kaydedildi. 3 maçı ev sahibi ekiplerin kazandığı haftada 3 maç berabere bitti, 2 maçı deplasman takımları kazandı. Haftanın sürprizini  play off´a oynayan Keçiörengücü yaptı, Ankara ekibi düşme hattındaki Anadolu Üsküdar´a evinde 4-1´lik sonuçla yenildi.

PUAN DURUMU

Beyaz Grupta 31´inci hafta sonuçları itibariyle bir maçı eksik olan İstanbulspor 60 puanla liderliğini sürdürdü. Sivas Belediyespor beraberliği ile puanını 59´a yükselten Amed 2, evinde yeni bir beraberliği yaşayan Erzurumspor 54 puanla 3, evinde Amed´e puan veren Sivas Belediyespor 50 puanla 4, aldığı yenilgiye rağmen puanı 49´da kalan Keçiörengücü ise beşinci sırada yer aldı.

MUHTEMEL RAKİP SİVAS MI OLACAK?

Erzurumspor evinde kaybettiği puanla 2´inci sıradaki Amed´le olan 5 puanlık farkı kapatamadı. İstanbulspor´un yarın oynayacağı Bucaspor karşılaşmasından galip ayrılması durumunda matematiksel olarak da şampiyonluk ümidi kalmayacak olan mavibeyazlı ekip, Sivas´ın evinde Amed´le berabere kalmasıyla aradaki 4 puanlık farkı koruyarak adeta play offa 3´üncü sıradan katılma durumu gösterdi.

DÜŞME HATTI

Beyaz Grupta Ofspor matematiksel olarak hiçbir şansı kalmayınca, kümeden düştüğünü ilen etti. 29 puanlı Tepecikspor, 33 puanlı Fethiyespor ve deplasmanda playoff a oynayan Keçiörengücünü deviren Anadolu Üsküdar küme düşme hattındank kurtulma ümitlerini son haftalara taşıdı. Matematiksel olarak küme düşme ihtimalleri bulunan Hacettepe ve Karagümrük ise düşme korkusundan sıyrılamadı.

MAÇIN KARNESİ

STAD: Kazım Karabekir

HAKEMLER: Yiğit Arslan, Cemalettin Gündoğdular, Emir Eray Eyisoy

BB ERZURUMSPOR: Ahmet Altın xx, Mehmet xx, Ferit xx, Mert xx, Fatih xx (Dk. 72 Mustafa xx), Serdar xx (Dk. 65 Erhan xx), Halil xx (Dk. 81 Murat x), Savaş xx, Erdem xx, Eslem xx, Nobre xx

HACETTEPESPOR: Yasin xx, Rahmi xx, Mert xx, Fethi xx, Orhan xx, Taylan xx, Kadir xx (Dk. 85 Serdar x), Mahmut xx, Berat xx (Dk. 65 Tuğrul xx), Hüseyin xx, Noyan xx (Dk. 90 Mehmet x)

SARI KARTLAR: Halil İbrahim, Mert Nobre (BB Erzurumspor), Rahmi, Hüseyin (Hacettepespor)

HAFTANIN MAÇLARI

Keçiörengücü 1-4 Anadolu Üsküdar

Fethiyespor 4-3 Z.Kömürspor

Pendikspor 1-1 K.Maraşspor A.Ş.

Sivas Belediye Spor 1-1 Amed

Erzurumspor 0-0 Hacettepe Spor

Karagümrük A.Ş. 2-1 Tepecik Spor A.Ş.

Ofspor A.Ş. 2-3 Nazilli Belediyespor

Birlik Spor 3-1 Anadolu Selçukspor

Bucaspor - İstanbulspor A.Ş.: PAZARTESİ OYNANACAK

32.HAFTA MAÇLARI

Z.Kömürspor - Karagümrük A.Ş.

Tepecik Spor A.Ş. - Bucaspor

Anadolu Üsküdar - Fethiyespor

Hacettepe Spor ? K.Maraşspor A.Ş.

Erzurumspor - Keçiörengücü

Nazilli Belediyespor - Birlik Spor

Amed - Pendikspor

İstanbulspor A.Ş. - Ofspor A.Ş.

Anadolu Selçukspor - Sivas Belediye Spor