Erzurumspor meydanda olacak

Sekmen, sosyal medyadan hızla yayılan çağrıya duyarsız kalmadı. Havuzbaşı kent meydanında Erzurumspor temalı görüntü olacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzurumspor meydanda olacak

Sinan AYDIN

 

B.B Erzurumspor´un havuz başı kent meydanı ile bütünleşmesi yönünde sosyal medyada elden ele yayılan bir fotoğraf, Başkan Mehmet Sekmen´i harekete geçirdi. Sekmen, meydanın fotoğraftaki gibi yapılması için talimat verdi. Fikri ilk ortaya atan Gazeteci Samet Özünal oldu. Ko0nu ile ilgili bir de haber yapan Özünal, ??Süper Toto Süper Lig´de ortaya koyduğu mücadele ve renkli taraftar profiliyle Türk futboluna damgasını vuran B.B. Erzurumspor, aynı zamanda Erzurum´un da reklam yüzü oldu. Geçtiğimiz sezon boyunca adı gündemden bir an olsun düşmeyen mavi beyazlı takım, Erzurum´un tanıtımına büyük katkı sağlamasına rağmen, takımla ilgili olarak şehirde farkındalık oluşturmaya yönelik hiçbir adımın atılmaması üzüntüye sebep oluyor. Çok uzun bir futbol geçmişi bulunmasına rağmen, Erzurum şehir merkezinde Erzurumspor´u ön planda tutan ne bir totem, ne bir sembol, ne de mavi beyaz renklere farkındalık uyandıracak bir çalışma bulunuyor. Türkiye´nin birçok futbol şehrinde kulüplerin isimleriyle anılan meydanlar, kulüp armalarını taşıyan devasa kaideler ve yine her bir harfi neredeyse bir insan boyunu bulan takım isimleriyle farkındalık oluşturulurken, Erzurum´da bu yönde bir çalışmanın henüz daha yapılmamış olması büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyor. Şehirlerde farkındalık oluşturmanın yolu en kısa vadede kent meydanlarından geçiyor. Özellikle turizm ve sporda iddialı olan kentlerin meydanlarına dikkat edilmesi halinde; şehrin isminin yahut kendisini temsil eden değerlerin ön plana çıkartıldığı görülürken, sloganı; ?Şampiyonluk Bu Şehrin Ruhunda Var´ olan Erzurum´da ise, Erzurumspor´u ön plana çıkartacak, akıllara getirecek ve zihinlerde canlı tutacak tek bir görsel çalışma bulunmuyor. Erzurum´da Havuzbaşı Kent Meydanı, son yıllarda yapılan bir takım düzenlemelerle kentin ilgi odağı haline gelmeye başlarken, bu meydanda neden bir Erzurumspor imajı oluşturulamadığı sorusu halen daha cevap bekliyor. Erzurum´da Erzurumspor farkındalığı oluşturulması amacıyla Büyükşehir Belediyesi´ne bir öneride bulunuyor ve Havuzbaşı Kent Meydanı´nda buna benzer bir çalışmanın yapılmasını teklif ediyoruz´´ dedi. Teklif sosyal medyada hızla yayıldı. Çağrıya duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ?? sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, ?? Bizim sevdamızın adıdır Ezurumspor!

Her koşulda takımlarını yalnız bırakmayan vefakar taraftarlarımızın ve kıymetli hemşerilerimizin isteği, bizim başımızın üstünedir. Erzurumspor temalı meydan için planlamalara başlayacağız´´ dedi. Sekmen´in bu açıklaması çok sayıda beğeni ve yorum aldı.