'ERZURUMSPOR ALTYAPIYA YÖNELİRSE ÇOK ŞEY KAZANIR'

Erzurumspor'un eski altyapı sorumlusu Taner Tugay: Sekmen Erzurumspor için şanstır, kurtuluş reçetesi altyapıdır...

Tarih: 07.06.2023 17:15

Günebakış Gazetesi / Rümeysa YAVANLI

Görev yaptığı dönemde Erzurumspor altyapısına altın çağını yaşatan iş insanı Taner Tugay, ''Altyapıda yetiştirilecek futbolcuların üstüne düşülseydi, Erzurumspor bugünkü duruma düşmezdi. '' dedi.  Tugay, Mehmet Sekmen'in Erzurum ve Erzurumspor için büyük şans olduğunu ve tüm şehrin destek vermesi gerektiğini söyledi. 

Erzurumspor’da 2017 – 2018 yılları arasında Altyapı sorumlusu olarak görev alan iş insanı Taner Tugay, mavi beyazlı takımın şu anki durumu ve altyapının önemi hakında önemli tespitlerde bulundu. 

''ALTINORDU DÜNYA FUBOLUNA ÖNELİ İSİMLER KAZANDIRDI''

Görev yaptığı dönemde Erzurumspor altyapısına altın çağını yaşatan ve taraflı tarafsız her kesimin övgüyle bahsettiği isim olan dönemin altyapı sorumlusu Taner Tugay, ''Bir futbol kulübünün en büyük zenginliği altyapısıdır. Bunun en iyi örnekleri, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Altınordu gibi altyapısından kazanan kulüplerdir. Altınordu dünya fuboluna öneli isimler kazandırdı, kazandırmaya devam ediyor. Altyapıya önem verilirse Türk futboluna Erzurum'dan da çok yetenekli futbolcular kazandırılacağına inanıyorum'' dedi. 

"MEHMET SEKMEN ERZURUMSPOR İÇİN BÜYÜK ŞANSTIR"

Görev yaptığı dönemde Erzurumspor'un Onursal Başkanı Mehmet Sekmen'in altyapıya çok fazla önem verdiğini ifade eden iş insanı Taner Tugay, '' Benim Altyapı sorumlusu olduğum zamanlarda Başkan Mehmet Sekmen’in verdiği katkılar çok fazlaydı. Altyapıya çok fazla önem verirdi. Önem verdiğinden dolayı da büyük bir başarı yakalamıştık. Mehmet Sekmen, Erzurum ve Erzurumspor için büyük şanstır. Tüm şehrin destek vermesi gerekir.'' şeklinde konuştu. 

"SEKMEN BAŞKANIN VERDİĞİ DESTEĞİ KULLANAMIYORLAR"

Kendilerinin görevi bırakması sonrası gelen yönetimlerin beceriksizlikleri ve sorumsuzluklarının altyapıya büyük darbe vurduğunu ifade eden Erzurumspor'un eski altyapı sorumlusu Taner Tuygay, '' Sonraki bir kısım Başkanlar ve yönetimleri, Mehmet Sekmen'den destek almalarına rağmen destek görmemiş gibi davranarak görevlerini yapmayıp altyapıya yapılan onca yatırımı heba ettiler.'' dedi. 

''BİR FUTBOL KULÜBÜNÜN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ ALTYAPISIDIR'' 

Tugay, ''bir futbol kulübünün en büyük zenginliği altyapısıdır. Altyapıya önem verilirse Türk futboluna Erzurum'dan çok yetenekli futbolcular kazandırılacağına inanıyorum. Erzurumspor tüm imkansızlıklara rağmen potansiyeli olan bir futbol kulübü. Şehirde futbol kültürü olan bir şehir. Erzurumspor yeniden altyapıya yönelirse, doğru işler yapılırsa çok şey kazanır. Hem Erzurum çocuğu kazanır, hem de Erzurumspor kazanır'' diye konuştu. 

''YÖNETİCİLERİNDE ELİNİ CEBİNE ATMASI LAZIM''

Tugay, sözlerine şöyle son verdi: "Altyapıda yetiştirilecek futbolcuların üstüne düşülseydi, Erzurumspor bugünkü duruma düşmezdi. Bu yıl güçlükle kümede kaldı. Bu iş sadece Mehmet Sekmen'in destek vermesi ile kulüp başkanın desteği ile olmaz. Göreve talip olan yöneticilerinde elini cebine atması lazım. Yönetici koltuğunda oturup caka satarak maç izlemekle yönetici olunmaz. Para verecek kişiler, sorumluluk alacak kişiler Erzurumspor'da göreve talip olmalı. Mehmet Sekmen’e omuz verecek yükünü hafifletecek kişiler göreve talip olmalı.”